Hova mensz, Béluska, hova mensz, meg vagy-é te bolondúlva?

Az órdonáncát visszavonnyák s ti mégescsak mentek az uccára? Ezeknek, akik bétílcsák az igazicsíkisört?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

IMG7363
Illusztráció: Szabó Hunor / Marosvásárhely. A képen szereplő személyek és a szöveg szereplői közötti hasonlóság csak a véletlen műve lehet.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 08., 13:42
2 hozzászólás. 

Hálló? Béluska, hát neked elmenté a szépeszed, te gyermek?! Mií..?! Hát most nezem éppen a fesszbukkon, az interneteken, hogy há méssz tüntetni ki a térre. Meg vagyé te bolondúlval, Béluska? Hát nem fogod fől, hogy ez a románok bulija, te bolond gyermek, te! Írjátok ott a hülyeségeket egymásnak a fesszbukon, értedé, s buzdiccsátok egymást elé s hátra s közbe nem veszitek észre, hogy a románok csak kihasználnak?

Monmeg, te, nektek nincs jobb dógotok, mindhogy tüntetni ezek mellett a románok mellett? Há nincs nekünk elég bajunk véllük, te, há mahónap élni se hagynak minket itt a Székelyfődön, s ti mentek nekik bolonkodni, fütyűltök, ahogy a Penelé s az Uszeré mongya? Há ezek odabé bétílcsák az igazicsíkisört, s vetetik le mindenfelé a székely zászlókot s a kézdiijeket béteszik a bőrtömbe, me réjuk akarnak fogni valamit s ti képesek vagytok kimenni a térre s demisziázni? Bolondok vagytok-é, Béluska?

Ott az egyetemen minden marhaságot a fejetekbe tőtnek, értedé, a sok boloncságot osszátok a telefonnyajitokonn, minnyá asse tuggyátok, kinek higgyetek, essze vagytok kavarodva, mind a puliszka a túróval s nem láttok ki a fejetekből. Na. Há évek óta harcolunk az autonómijáétt, s nem aggyák meg, értedé, szóba se állnak velünk, s ti ennyi évesen mentek, mind a juhok kifelé az akolból? Román zászlóval, Béluska?!

A Deneá minden magyar pógármestert csesztet, a szekuritáté másikfelől, minnyá az ember semmit nem mer mondani a telefomba se, me úgy járunk, mint a Csáu idejibe, hogy ha egy jó viccet elmontál, másnap ott vót a sziguránca a gyárba. S nektek annyi eszetek van, hogy mentek az uccára s vigyorogtok s barátkosztok a zsándármerijával?! Na neféjj, me ha komolyra fordúl a helyzet, nezmeg milyen szépen bévernek a kicsi fiatal seggetekbe. Ne legyen igazam, Béluska, ne legyen igazam!

S nektek nincs jobb dógotok, minhogy ebbe a hidegbe odaki tőccsetek minden estét, ahellyett hogy tanúlnátok valamit a szesszióra?! Me az egyetemet is csak fizessük, s ott ahellyett, hogy tanúlnátok valamit, egéssz nap a leánkák után jártok, Béluska, egyében nem jár az eszetek! Hanem a tüntetésen. S a hülyeségen!

Béluska, há odakerűltünk, hogy az ember egy sört nem ihatik meg nyúgottan, me minnyá ütik a fejünköt, hogy tilcsák bé, eggy székely zászlót nem lehet kitenni, me Diákónú vagy Dántönásző egyből perel bé?! Az autónómiját mahónap ki se ejthessük a szájunkon, me húrcólnak meg mijánna, s ti rezisztáltok Drágnea ellen s elhiszitek, amit ez a bódoktalan Johánnisz mond a parlamentbe?! Fölűltet a szekuritáté s ti ebbe a hidegbe futtok ki, értedé, me ennyi eszetek van s ki vagytok kelve a képetekből Grindéánu s Töricséánu ellen? Há asse tuggyátok, hogy néznek ki, Béluska, s mit deklaráltak!

Há szépen megmonták, hogy az ordonáncát visszavonnyák, s ti okoskottok tovább az uccán, nem haggyátok békinn eggyik a másikát, me mindent jobban tuttok, mind az idősebbek. Bezzeg amikó valami magyar ügyér kell kimenni a térre, akkor ahajt űltök a kocsmába vagy otthon a jó melegbe, s kommentáltok a fesszbukonn! Me melyikőtök vót kinn március tizenötödikénn vagy a szabaccság napjánn Vássárhejjen, mi? Melyikőtök? Na, avval kéne foglalkozzatok, nem avval, hogy esztet a Drágneát leválcsátok, me úgyse fognak lemondani, me tőllük éppenséggel megfagyhattok odale az uccán, Béluska!

S az Erremdéessz is csak sunyít s lapít, mind a sündisznyó a barázdába, s nem mongyák meg direktbe az embereknek, hogy mit kéne csinálni, csak a saját hasznukot nézik, hogy ők hogy tuggyanak ebből a menetből győztesen kijőni. Me nekik is örökkétig az vót a lényeg, mind az oláfalusiaknak, hogy a létrát keresztbe vihessék átal az erdőn.

Na, úgyhogy gondókozz el ezeken a dógokon, Béluska, mekkérlekszépenn, s kicsitt szájj magadba, mielőtt kifutnáll az uccára esmenn, s csatlakoznál ehhez vagy ahhoz, Béluska! Me nem lessz ennek jó vége, Béluska, me ahajt az egész világba baj van, me mosmá Trámptól Putyinig, s Órbántól Merkelig mindenkinek suvad a mogyoró a valagába, s mindenki csak saját magájét vakargassa... Hálló? Mit kijabáltok? Ne tedd le, Béluska, az isten mekfizeti, ne tedd le! Há még csak asztot akarom mondani, hogy...



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2017-02-08 19:37:20
No, az eddig írt hülyeségeidet rekompenzáltad, s egész ügyesen!
meg van bocsátva!
Esetleg, ha esszefutunk, egy IGAZI TILTOTT SÖRre örvendenék, ha vendégem lennél!
avatar
jutacs
2017-02-08 21:17:26
Katona uram!
Az a szomorú helyzet, hogy amíg lesz még két idevalósi embör Udvarhelyt, addig az a két embör így fog beszélni.
Komoróczy Gyuri vagy Lőrincze Lajos elvetett magvai itt sosem fognak kikelni.
Hamarabb megtanul az udvarhelyi románul, mint tájszólás nélküli magyarul..
Azt sem tudom, hogy ez baj-e.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."