Az élhető város: te döntesz a pénzről

Az SzKA legújabb projektjében mi dönthetjük el, hogy melyik civil szervezet kapjon jelentős pénzösszeget. Lehet szavazni!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Közösségi Kártya
Közösségi Kártya
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. március 02., 13:20
2 hozzászólás. 

A Közösségi Alapítvány Ön dönt projektjének lényege az, hogy a Közösségi Kártyák használatából befolyt pénzösszeget egy udvarhelyi civil szervezet kapja. Azonban jó tudni, hogy nem programot, rendezvényt, hanem olyan eszköz- és anyagbeszerzést támogat az alapítvány, melyek révén a szervezetek Udvarhelyért, Udvarhelyszékért folytatott tevékenysége hatékonyabb és eredményesebb lehet.

itthon_kozelet/ondont0302

Ugyanakkor a civil szervezetek és az egyéni kezdeményezők számára ez egy bemutatkozási lehetőség is, mert megmutathatják, hogy milyen tevékenységek révén állnak a város és a térség szolgálatába.

A jól ismert Közösségi Kártya használói döntik el a pályáztatás eredményét. A kártyatulajdonosok az Elan Trio Kft.-vel együttműködésben (tehát a cég által működtetett üzletekben) minden vásárlásuk alkalmával a levásárolt összeg 1%-át a Közösségi Alapítványhoz irányítják, s a pénzalap ezekből az egy százalékokból gyűl össze.

Csáki Rozália, az SzKA ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy 2012 első negyedévében – akárcsak korábban – 5 ezer lejt kap az a civil szervezet, amelyik a legtöbb szavazatot gyűjti be. Legutóbb, múlt év végén az Átalvető kapta a legtöbb szavazatot, az akkori szavazáson összesen 660 voksot adtak le. A Közösségi Kártyát rendszeren használók száma egyébként több mint 3500.

Összesen tíz civil szervezet pályázik ez év első negyedévében: 1. Clear Water Egyesület, 2. Pro Down Alapítvány, 3. Udvarhelyi Fiatal Fórum, 4. Artera Alapítvány, 5. Harmonia Cordis Egyesület, 6. Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság, 7. Szik Baranta Sport Egyesület, 8. Szent Gellért Alapítvány, 9. Csereháti Bérlők Egyesülete, 10. Ficánka és Barátai Egyesület. Az SzKA honlapján az is megtalálható, hogy melyik szervezet mire fordítaná a pénzt, ha nyertesen kerülne ki a szavazásból.

Szavazni a Szuper és Merkúr üzletekben lehet: a Közösségi Kártyája használata és a vásárlás után a pénztárjegy hátára valamelyik szervezet sorszámát kell ráírni, majd átadni a pénztárosnak. Március 11-ig szavazhatunk, minden vásárlás után egyszer.

Az üzletben, mindennapi bevásárlásunk során tett szavazatunkkal eldönthetjük, hogy melyik udvarhelyi civil szervezet mindennapjait tesszük élhetőbbé.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Flicka
2012-03-02 15:01:51
Az Orban Alapitvany most miert van kihagyva? Mert mindenki rajuk szavazna, es mert tul sikeresek voltak???
avatar
jozsika1
2012-03-04 15:04:09
mit keres a sorban a Csereháti Bérlők, nincs elég pénzük? fizessük ki helyettük a közköltséget?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."