Itthon » Civilek

Változik a Városi, de a Digitális Kaláka vajon mi?

Másképp újulhatnak meg Székelyudvarhely közterei, az IT-sokat is segítségül hívják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Fotó: Rend Orsolya/archív
Fotó: Rend Orsolya/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. március 07., 12:10
0 hozzászólás. 

Két pályázati felhívással készül a tavaszi időszakra a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány.

A Városi Kaláka, melynek célja a közösségi bel- és/vagy külterek, felületek megújítása, átalakítása kalákában, idén egy pályázati programmá alakult át. Újdonság, hogy ez alkalommal a pályázó nem a pénzt kapja meg, hanem a kalákához szükséges eszközöket, anyagokat, amit a költségvetésében felsorol.

Egy projekt költségvetése 5.000 lej és 20.000 lej közötti összeg lehet. A pályázóknak egy elektronikus jelentkezési és projektbemutató űrlapot kell kitölteniük és beküldeniük az szka@szka.org címre 2018. március 26. éjfélig. Túljelentkezés esetén március 28 – április 4. között online szavazás keretében dönti el a közösség, hogy mely kezdeményezés vagy kezdeményezések kapnak támogatást.

További részleteket az SZKA honlapján találni.

A Digitális Kaláka, a székelyudvarhelyi hackathon egy teljesen újszerű kezdeményezés térségünkben. A U-HUB Udvarhelyszéki IT&C Közösség, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város és az SZKA június 22. és 24. között egy 48 órás hackathon-t szervez városunkban. E számítástechnikai vetélkedő keretében IT-s szakemberek csapatai önkéntes munkával prototípusokat készítenek el, melyek közösségi problémákra, helyi kihívásokra adnak megoldásokat.

IT-sok, sorakozó!

A Digitális Kaláka egy két lépcsős pályázati program. Az első, jelenlegi kiírás keretében a helyi közösséget érintő olyan probléma-, illetve helyzetleírással lehet pályázni, amelyre digitális megoldást várnak. Ne egy egyszerű honlap elkészítésére gondoljunk, hanem komolyabb technológiai kihívást jelentő problémára, amelynek megoldásához összetettebb számítástechnikai rendszerek szükségesek – figyelmeztetnek a szervezők.

Olyan személyek, csoportok, szervezetek pályázhatnak, akik Udvarhelyszéken működnek vagy tevékenységük ezt a területet érinti.

Pályázni egy online űrlap kitöltésével lehet, amit 2018. március 26. éjfélig kell beküldeni. A pályázatokat egy elbíráló bizottság értékeli, majd március 30-án kerül sor az eredményhirdetésre.

A második pályáztatás keretében az ötletek, problémák listáját teszik közzé, és ezekhez várják IT szakemberekből álló 4 fős csapatok jelentkezését május 21-ig. Nem csak Udvarhelyszékről lehet jelentkezni majd.

A Digitális Kaláka június 22-én kezdődik és június 24-én zárul, amikor bemutatásra kerülnek a kidolgozott prototípusok és a 3 legjobb munka pedig díjazásban részesül. A részletekről itt lehet tájékozódni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."