Itthon » Társadalom

Nekifutottak az új játékoknak

Olyan játékokat kapott a városi bölcsőde, ami a felnőtteket is hosszú időre lefoglalja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

ujjatekok4
Fotók: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. április 16., 18:33
0 hozzászólás. 

Nagy az izgalom a székelyudvarhelyi bölcsődénél, csupa színes játékkal telt meg az udvar. Mielőtt a gyerekseregnek átengedik a terepet, az óvónénik és a gondnok bácsi jól kiszórakozzák magukat a játékház összeszerelésével.

ujjatekok11

Nem így jár, fordítva! Valami nem jó a tetején, állítsátok vissza! Vajon ez idejár? Szedjük szét újra? Én is átbújok ezen, ha egyszer kész lesz!

Tesszük fel a hernyót?

– hangzanak az izgatott mondatok a felnőttek szájából, akik mind azon igyekeznek, hogy stabil alapokra helyezzék a műanyag házikót és minden alkatrésznek megtalálják a helyét.

Nem könnyű feladat ez a felnőtt kirakós, el is fáradnak az óvónők, mire mindennel elkészülnek, az utolsó anya is a helyére került. Nem anyuka, hanem csavar.

ujjatekok10

Épp időben végeztek, mert befut a vonat a bölcsődésekkel.

Aztaa! Váo!

– kiáltják, és egy perc múlva már nyoma sincs a rendnek, a sorba rakott műanyag talicskák szétgurulnak, megindul a fűnyírás a betonon, csúszni kezdenek a csúszdák és pattogni a labdák.

ujjatekok7

Az új játékokat az SZKA tavalyi Fuss Neki! adománygyűjtő akcióján szerzett összegből vásárolták – mondta az intézmény igazgatónője, Lukács Kinga. A bölcsőde számára nyolcan rótták a köröket, három szülő és öt alkalmazott, összesen 2495 lejt szaladtak össze. Ezt még az intézmény megtoldotta 856 lejjel, így 3650 lejt tudtak az új játékokra költeni.

ujjatekok1

Kimondottan kültéri eszközöket akartak beszerezni a bölcsődések számára, mert csak néhány fajáték volt eddig az udvaron. Az új játékszerek színesek, könnyűek, mindent lehet rajtuk, amit hároméves koráig szívesen csinál az ember: csúszni, mászni, bújni, razjolni.

ujjatekok9

A kicsiknek egyébként új játszótér is készül az épület mögött. A puha járólapok már a helyükön vannak, de lesz még homokozó és zöld gyep is a mókázásra. Őszre remélik, elkészül a terep.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."