Az élhető város: megújult a katolikus temető lépcsője

Évek óta problémát jelentett, hóolvadáskor szembeömlött a víz az arra járóval: a Szent Miklós helyi katolikus temető lépcsője megújul, teljesen más lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Megújult a katolikus temető lépcsője
Megújult a katolikus temető lépcsője
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 11., 10:10
0 hozzászólás. 

A Szent Miklós hegyi római katolikus temető bejárata utáni kb. ötven méter (egészen a sétányokig) hóolvadáskor vagy esős időben katasztrofális állapotban volt. Akik temetésre vagy sírt gondozni, emlékezni mentek ilyen időben a temetőbe, valószínűleg nagyon rossz szájízzel jöttek el onnan. A bejárat utáni emelkedőről ugyanis sok esetben kisebb patakocska zúdult szembe az emberrel, nem volt korlát, amibe az idősebb, nehezebben mozgó személyek kapaszkodhattak volna.

itthon_temetolepcso

A plébánia régóta tervezte, hogy véget vet ennek az áldatlan állapotnak – mint portálunk megkeresésére Derzsy András gondnok elmondta, többször neki akartak fogni már az elmúlt években, de vagy a pénz nem volt elég, vagy az építőanyag, mindig közbejött valami, amire nem számítottak. Arra a kérdésünkre, hogy a Nyirő József hamvainak újratemetésének apropóján van-e ez, a gondnok határozott nemmel felelt, mondván, hogy ezt a munkát mindenképpen el kellett már végezni és korábban is szerették volna.

itthon_temetolepcso

A felújítás még nincs teljesen elvégezve: a bejárattól a lépcsőig tartó részre kövezet kerül, ezt néhány napon belül készítik el. Mint Derzsy elmondta, a plébánia a munkát saját forrásból végezteti el, a polgármesteri hivatal a lépcsőkhöz szükséges kockaköveket adományozta.

itthon_temetolepcso

A temető ezen szakasza gyakorlatilag annyira forgalmas, mint egy központi utca Székelyudvarhelyen: amellett, hogy a temetőbe járó hozzátartozók naponta mennek ki egykori szeretteik sírjához, a csereháti lakótelepről is ez az egyik legrövidebb út bejutni a városközpontba. Nemrég a temető ravatalozóját is felújították: kijavították a tetőszerkezetét, illetve kívül-belül kimeszelték, így más körülmények között zajlik egy temetési szertartás is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."