Szakállas nő is versenyzik az Eurovíziós Dalfesztiválon

A magyar és a román énekesek is bejutottak az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe. Ausztria szakállas nőt küldött.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

Conchita Wurst
Conchita Wurst
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 10., 10:14
0 hozzászólás. 

Idén az osztrák induló borzolja a kedélyeket, akit Thomas Neuwirth néven anyakönyveztek, de mindenki a művésznevét, a Conchita Wurstot ismeri jobban.

Wurst nemsemleges ember, aki leginkább nőként tekint saját magára (angolul adott interjúiban a she-t használja hímnemű he helyett), közben olyan szakálla van, hogy bármelyik macho megirigyelhetné.

És ez még nem minden: Neuwirth saját bevallása szerint meleg, és Wurst csak egy karakter, akit eljátszik, mint például Sasha Baron Cohen Boratot vagy Ali G-t.

Amikor kiderült, hogy az osztrákok őt nevezték a versenybe, először országos felháborodás tört ki, majd a fehérorosz és az orosz tévé is kilátásba helyezte, hogy nem fogják leadni Wurst fellépését, amiből kisebbfajta botrány lehet, hiszen a szerződésben azt vállalják a tagországok, hogy a közvetítést teljes egészében, csonkítatlanul levetítik.

Kállay-Saunders András nyugodtan várja az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjét. Az énekes az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy édesapja, Fernando Saunders világhírű amerikai zenész, producer is Koppenhágában, a helyszínen fogja nézni produkcióját.

"Ha kihoztam magamból a legjobbat és úgy vagyok 6. helyezett, azzal elégedett leszek" - mondta Kállay-Saunders András pénteken arra a felvetésre, elfogadná-e a fogadóirodák jelenlegi besorolását, amely szerint a Magyarországot képviselő énekes a 6. hely környékére várható az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében.

Romániát Paula Seling és Ovi képviseli a Miracle című dallal a szombati döntőn. Ők, ugyanebben a felállásban már vettek részt előzőleg Eurovíziós Dalfesztiválon. 2010-ben Oszlóban a harmadik helyen végeztek.

Az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjének nincs egyértelmű esélyese, de a legtöbb fogadóiroda a svéd Sanne Nielsen győzelmét várja (két éve is a svédek nyertek), mögötte az osztrák Conchita Wurst, a holland Common Linnets, az örmény Aram MP3, a brit Molly (a britek 1997-ben nyertek utoljára), majd Kállay-Saunders András neve következik.

A B&W Hallernében a döntőben öt volt szovjet tagköztársaság szerepel: Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország, Örményország és Azerbajdzsán, szintén finalista öt északi ország, Dánia (a rendező jogán), Finnország, Izland, Norvégia és Svédország. A közép-kelet-európai/balkáni térségből Magyarország mellett Ausztria, Szlovénia, Lengyelország, Románia és Montenegró egyaránt döntős, akárcsak a "bérlettel" rendelkező öt állandó kiemelt ország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország.

A zsűri voksai és a telefonos szavazatok kombinációja adja ki a verseny idei győztesét, a 37 ország pontszámait a műsor végén egy-egy bejelentkező műsorvezető (Magyarországról Novodomszky Éva) ismerteti. Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.

A dalfesztivál győztesének egy mikrofont formázó, üvegből készült trófea jár. Az Eurovíziós Dalfesztivált a legtöbbször - hétszer - az írek nyerték meg, ők most nem jutottak a fináléba.

Az M1 és a TVR1 szombaton 22 órától élőben közvetíti a döntőt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."