Így reagált a net az amerikai elnökválasztásra

Donald Trump győzelmével kapcsolatos véleményáradat önti el a világhálót. Most érezzük igazán, milyen szörfölni a neten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

szabadsag
Így reagált a net, mém: hvg
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. november 09., 17:03
0 hozzászólás. 

Felrobbantotta az internetet annak híre, hogy Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke. Az amerikaiak is döbbenten konstatálják az eredményeket, még ha meg is szavazták a dollármilliárdos üzletembert. A nem jobboldali amerikai sajtó főcímei közül szemezgettünk nektek néhányat, hiszen nekik sem felhőtlen az örömük az új elnök kilétének kapcsán.

New York Times: Az ismeretlen országunk

Washington Post: Egy traumatikus kampány sokkoló véget produkált, diadalmaskodó Trumppal

Mashable: A britek a Twitteren megtudták, hogy már nem ők a világ legnagyobb vicce

Salon: Trump elnök: egy kolosszális bukás a demokráciának, és a mi rémisztő új valóságunk

Buzzfeed: Srácok, hivatalos, 2016 tényleg a legrosszabb év

New Yorker: Egy amerikai tragédia

Az MSNBC bemondója sem éppen finomkodott, amikor a bejelentették, hogy hivatalos az eredmény, Donald Trump diadalmaskodott. Élő műsorban mondta el, hogy ez nem egy rémálom, és nem is haltunk meg, hanem a valóság, és mostantól ez az életünk.

Persze, nemcsak a sajtó reakcióival fut szembe az ember, hiszen a komplett Facebook közösség az amerikai elnökválasztáson csámcsog. A Hollywood Shawtyz, egy rövid videókat megosztó Facebook-oldal ezzel a szösszenettel készült a nagy napra. A működtető leírása szerint egész nap tudnák nézni a következő videót.

Az amerikai sztárok és a politikusok megoszlanak a két tábor között. Míg Orbán Viktor, Angela Merkel és Barack Obama gratulált Trumpnak, addig a több Grammy-díjra is jelölt előadó, Moby az amerikai emberekben való csalódását fejezte ki Facebook oldalán. A világhírű előadó szerint Amerika rasszistább és nőgyűlőlőbb, mint ő valaha is gondolta volna.

Néhányat Facebook ismerőseink bejegyzéseiből is összeszedtünk nektek. Íme:

Azt álmodtam, hogy reggel repülök NY-ba. a tudattalanomnak társadalmi felelőssége van, vagy legalábbis izgultam. Most már csak félek.

nyolctizenegy

Az irónia: „Amerikában Leonardo DiCaprio mint ENSZ nagykövet megcsinálja a klímaváltozásról szóló filmjét, amelyikben szó esik arról, hogy mekkora szerepe van az USA-nak a példamutatásban... Két hétre rá az USA megválaszt egy klímaváltozás tagadó embert elnöknek”.

putyin

„Fa..ául sikerült az elnökválasztás az USA-ban. Mr. Trump kellőképpen xenofób, hímsoviniszta, arrogáns és buta, mint a föld. Nála jobban talán csak McDonald's étteremlánc bohóca reprezentálhatná Ámerikát”.

„Történelmet írtak az USA-ban, de ez várható volt. Hillary veszített, tehát arra még várni kell, hogy a 45 eddigi elnökből kettő szexeljen egymással. De mivel Trump győzött, így először fordul elő, hogy egy milliárdos olyan állami lakásba költözzön be, amelyből előzőleg egy színesbőrű családot lakoltattak ki".

trumpli

Egy Amerikában élő erdélyi Facebook-bejegyzésében azt írta, ha Trump megnyeri a választásokat, ő elutazik, de akkor is, ha Hillary Clinton nyeri meg. Ennek semmi köze a választásokhoz, egyszerűen utazhatnékja van. Szellemes volt a bejegyzés, de nem vicc az utazósdi, hiszen az amerikai elnökválasztás napján annyira megugrott a kanadai bevándorlási hivatal honlapjának látogatottsága, hogy szinte teljesen elérhetetlenné vált.

Zárásként még megemlítenénk egy bejegyzést, amit szintén az amerikai elnökválasztás kapcsán olvastunk, így hangzott: „Trump nem fogja helyrehozni az életed. Hillary sem tette volna. Hozd hát helyre te magad".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."