Dohányzóra és nem dohányzóra osztottak egy utcát Sydneyben

Az ausztrál város utcájának egyik felén lehet dohányozni, a másik részén azonban nem szabad cigarettázni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 05., 07:03
0 hozzászólás. 


A meghökkentő állapot két szomszédos önkormányzat ellentétes rendelete nyomán alakult ki. Július elsejével Marrickville önkormányzata elrendelte a dohányzás teljes tilalmát a köztereken, így a King Streeten lévő éttermek utcai frontján felállított asztalok vendégei sem gyújthatnak rá. Az utca másik felén azonban Sydney város önkormányzatának rendelkezései vannak érvényben, amelyek még engedélyezik a cigarettázást a közterületeken.

A helyi étterem- és kávézótulajdonosok és vendégeik igencsak meglepve fogadták a döntést. "Teljesen abszurd. Azt kell látnom, hogy az összes dohányos vendégem feláll, és átvonul az utca túloldalán lévő kávézókba. Ez tönkretesz engem. Teljesen igazságtalan" - idézte Bessie Kounadis kávézótulajdonost a The Daily Telegraph brit napilap.

Ausztráliában a világ egyik legszigorúbb dohányzási tilalmát léptették életbe az elmúlt hónapokban: nemcsak betiltották a közterületeken való cigarettázást számtalan városban, de magas adót vetettek ki a dohánytermékekre és elrettentő - tüdőrákot, fekélyt, beteg gyermekeket ábrázoló - címkékkel látták el a cigarettásdobozokat.

Legutóbb Új-Dél-Walesben rendeltek el - hat sydneyi önkormányzat kivételével - a közterületeken (utcákon, játszótereken, sportpályákon) teljes dohányzási tilalmat.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."