Meghalt Amy Winehouse énekesnő

 Szombaton londoni lakásában holtan találták Amy Winehouse énekesnőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 24., 12:19
4 hozzászólás. 

A 27 esztendős, többszörös Grammy-díjas előadóművész halálhírét szombaton késő délután közölte a brit média, és a Twitter közösségi üzenő portálon is elterjedt, este pedig hivatalosan megerősítette lemezkiadója, a Universal is.

A cég közleményében mélységes sajnálkozásának adott hangot "egy ilyen tehetséges zenész és előadóművész hirtelen elvesztése" miatt.

A rendőrség szombat estig hivatalosan annyit erősített meg, hogy "holtan találtak egy 27 éves nőt" londoni lakásán, de nem cáfolta, hogy Amy Winehouse-ról van szó.

A Scotland Yard szóvivőjének első tájékoztatása szerint a halál oka egyelőre nem ismert.

Amy Winehouse-t az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán találták meg. A rendőrség az utcát kordonnal lezárta. A kordonon kívül szombat estére több száz rajongó gyűlt össze, sokan virágokat helyeztek el az utca elején.

A soul, a rhythm and blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó Amy Winehouse tehetségét öt Grammy- és három Ivor Novello-díjjal ismerték el. A díva két albumot készített: a Frank 2003-ban, a Back To Black 2006-ban jelent meg. Ez utóbbi album tette őt a nemzetközi showbiz világában is ismertté és elismertté, és ezzel nyerte öt Grammyjét.

Amy Jade Winehouse 1983. szeptember 14-én született Londonban. A zenét dzsesszrajongó taxisofőr édesapja, Mitchell szerettette meg vele.

Amy Winehouse tízéves korában rapbandát alakított barátaival, tizennégy évesen pedig már saját dalait írta.

Az énekesnőről azonban régóta köztudott volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége is; többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal. A brit bulvársajtó "közeli ismerősökre" hivatkozva egy ideig azt híresztelte, hogy Winehouse a droghasználat miatt tbc-s lett, de ezt később hivatalosan cáfolták.

Amy Winehouse a múlt hónapban törölte tizenkét naposra tervezett európai előadókörútját, miután a turnét kezdő belgrádi fellépése - feltűnő ittassága miatt - botrányba fulladt. A húszezres közönség többször is kifütyülte, miután az énekesnő másfél órán keresztül érthetetlenül motyogott a mikrofonba, bele-belekezdve egy-egy dalba. Az előadás során el is esett, elejtette mikrofonját, majd végül elhagyta a színpadot.

Amy Winehouse hivatalos lett volna az idei Sziget fesztiválra is, de a múlt hónapban ezt a fellépését szintén lemondta.

A tragikus sorsú énekesnő színpadon kívüli magánélete is rendkívül zavaros volt. Egykori férje, Blake Fielder-Civil néhány éve - több társával együtt - erősen drogos és alkoholos állapotban összevert egy londoni kocsmárost, majd megvesztegetéssel és fenyegetésekkel megpróbálta rávenni áldozatát, hogy vonja vissza feljelentését.

Az eljáró londoni koronabíróság 2008-ban 27 havi szabadságvesztést rótt ki Fielder-Civilre.

A meglehetősen súlyos ügyben Amy Winehouse is megjárta a rendőrséget, a szemtanúk megvesztegetési kísérletének gyanújával, de ellene abban az ügyben végül nem emeltek vádat.

Egy évvel később azonban igen, mégpedig szintén verekedés címén, a hatóságok szerint ugyanis egy londoni jótékonysági bálon bántalmazta a közönség egyik tagját. A rendezvényt Károly trónörökös jótékonysági alapja, a Prince's Trust szervezte; a belépőjegyek 700 fontba kerültek. A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága azonban felmentette az énekesnőt.

A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap, amely minden év tavaszán összeállítja listáját - Rich List - a leggazdagabb britek becsült vagyonáról, Amy Winehouse-nak az idén hatmillió fontos vagyont tulajdonított.

Forrás: MTI


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
urfi
2011-07-25 13:53:52
Sajnálom mint énekest és szerzőt,de a drogosok,alkoholisták megérdemlik sorsukat!!!
avatar
zsuzsko_90
2011-07-25 23:23:47
Cafolat
Egy szenvedelybeteg azonnal megerdemli a halalat? Alljunk csak meg egy piciket... Akkor, aki elhizik, mert nem etkezik egeszsegesen, az megerdemli, h. tulsulya miatt meghaljon. Ez hasonloan hangzik... Ember, soha nem vetettel meg eletedben? Vagy tokeletesnek kepzeled magad? Azert figyeljunk oda, h. mit irunk... Mert amit mondunk, az minket is minosit, nem?
avatar
feher-fekete
2011-07-26 02:26:23
inkabb a drog meg a pia vigyen sirba mint 1 NO...elobb utobb az eredmeny 1 es ugyanaz....
avatar
zsuzsko_90
2011-07-27 11:27:20
re:
Szerintem az sem mindegy, h. egy illuziokbol allo vilag viszen a sirba, ahol gyakran nem is te nyilvanulsz meg, hanem a szer, es majdnem teljes mertekben tole fuggsz, vagy te magad elsz egy KAPCSOLATOT egy masik EMBERTARSADDAL, ami ha sok kint okoz is, de VALOS OROMOKET is, amiert tulajdonkeppen benne vagy. A hiba ilyenkor soha nem a masikban van, vagy a korulmenyekben, hanem abban, h. az nem a te utad. Ezert nem mukodik igazan barmekkorra erofeszitesek aran is... Csak konnyebb mast hibaztatni, mint sohajtani egy nagyot, hogy ez nem jott ossze es tovabb menni, ujrakezdeni. Azok a parok, akik egyutt boldogok, valoszinuleg megtalaltak egymasban, amit meg kellett talalniuk, amit oly nagyon kerestek, a legjobbat, az egeszeben megfelelot. Keresd turelemmel, bolcsen te is azt, es biztosan megtalalod. Csak hinned is kell benne, odategyed egesz valodat, igazan akarjad, elotte meg fel kell keszitsen ra az elet, az esemenyek, s amikor megtalaltad, teljes szivvel orulj neki, megbecsuld, apold...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."