Országos » Gazdaság

Fizetéscsökkentést vállalnak a kormány tagjai

A szombati kormányülésen a kormány tagjai önként mondtak le nettó fizetésük 20 százalékáról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

apropenz2
apropenz2
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. augusztus 31., 08:14
0 hozzászólás. 


A múlt hét végén tartott kormányülésen a Boc-kabinet tagjai aláírtak egy nyilatkozatot, amely arról szól, hogy az év hátralevő részében vállalják nettó fizetésük 20%-al való csorbítását, valamint meghatározták a bércsökkentés gyakorlatba ültetésének módját is. A végrehajtó testület tagjainak döntése a miniszterelnök júliusi kezdeményezése alapján történt. Eszerint a közpénzek elköltésének racionalizálása érdekében a kormánytagok önként vállalják fizetésük 20 százalékának megvonását. A projektre egy nehéz időszakban tett gesztusként kell tekinteni – mondta Ioana Muntean kormányszóvivő.

A miniszterelnök és helyettese körülbelül havi 1.200 lejtől fog megválni, míg a kabinet vezetői, a kormány miniszteri ranggal rendelkező titkára, a parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter és az Európai Ügyletekért felelős kabinetfőnök hozzávetőlegesen 1.100 lejjel kap kevesebbet minden hónapban. A havi, mintegy 24.000 lejre rúgó összeget az államkasszában gyűjtik össze. A négy hónap során, ilyen módon spórolt fizetések értéke körülbelül 95.420 RON.

apropenz

Dől a lé befelé

A miniszterek fizetéséből visszatartott 20% saját felelősségre tett nyilatkozatok alapján fog adományként az államkasszába kerülni. A szombaton tartott kormányülés során minden jelenlevő kormánytag aláírta a nyilatkozatot – tette hozzá a szóvivő. A politikusok vagyonnyilatkozataikat ezután is ugyanúgy töltik ki, hiszen bruttó fizetésük és a fizetett járulékok összege nem változik, a visszatartott pénzösszegek önkéntes hozzájárulásként számolódnak el.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."