Országos » Gazdaság

A Kormány jóváhagyta a „10.000 kilométer helyi és megyei út” programot

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium javaslatára elfogadták a „Rehabilitálás és modernizáció – 10 000 km megyei és helyi érdekeltségű út” kormányhatározatot, amelyet 2010-2013-ban valósítanak meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

megyeiut
megyeiut
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 03., 10:47
0 hozzászólás. 


A program keretében azok a helyi és megyei útrehabilitációs és/vagy modernizációs pályázattervezetek élveznek előnyt, amelyek európai uniós pénzalapokat lehívó programok révén igényeltek támogatást, de nem kapták meg azt, és amelyek rendelkeznek a törvény által előírt technikai-gazdasági dokumentációval; ugyanakkor támogatás igényelhető azon projektek révén is, amelyeket első fázisban saját erőből finnaszíroztak, vagy a pénzalapok hiányában nem tudtak befejezni.


A program olyan körülmények között indul, amikor egy - az ország helyzetére vonatkozó - elemzés a helyi és megyei utak állapotának a hiányosságaira utal. A program lebonyolítása a nemzeti utak megközelítésének megkönnyítését és tehermentesítését, a megyék és a települések közti kedvező kapcsolat kialakítását, a teher és személyszállítás időtartamának és költségeinek csökkentését, a kulturális és turisztikai célpontok egyszerűbb megközelítésének lehetőségét célozza meg, de ugyanakkor a gazdasági ügyintézők és a befektetők számára lehetővé teszi a szolgáltatók és/vagy a piacok, a fontos gazdasági erőforrásokkal rendelkező régiók könnyebb elérését is.

A Program megvalósításával országszerte olyan megyei vagy helyi érdekeltségű utak és/vagy útszakaszok rehabilitálási, felújítási munkálatait tudnák befejezni, amelyeket jelenleg földútként, kövezett útként tartanak nyilván, vagy esetleg amelyek aszfalt, aszfaltbeton vagy betonburkolata megrongálódott.

A program finnaszírozása az állami költségvetésből a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium büdzséjén keresztül, az évente erre a célra és a helyi költségvetések számára jóváhagyott pénzösszegekből, valamint más törvényesen megállapított forrásokból történik.

Olosz Szabolcs, tanácsos Vidékfejlesztési és Turisztikai Minisztérium



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."