Országos » Gazdaság

Négy milliárd ide vagy oda

Dragnea szerint 10 milliárdos hiány van a Cioloş-kormány által hátrahagyott költségvetésben. A politikusok Facebookon szócsatáznak, és egymásra hárítanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

liviu-dragnea
Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 09., 14:42
0 hozzászólás. 

Liviu Dragnea, a PSD elnöke a România TV műsorában azt mondta, parlamenti vizsgálóbizottság összehívását fontolgatja, mivel szerinte a 2017-es költségvetésben 10 vagy akár 14 milliárd lejes hiány is van.

Dragnea szerint a korábbi kormányfőnek, a pénzügyminiszternek, az európai alapok minisztériuma vezetőjének, az adóhatóságnak és a Pénzügyi Tanács vezetőjének kell mindezekről magyarázattal szolgálnia.

„Ők papíron, valószínűleg bizonyos döntéshozók ígéretei alapján, hozzávetőlegesen kiszámolták, hogy Románia bevétele 2016 végére közel hárommilliárddal növekszik. Ennek alapján készítettek egy pozitív kiegészítést november 23-a körül. A december 31-ei számok viszont azt mutatják, hogy a bevétel 10 vagy 14 milliárddal kisebb" – jelentette ki a PSD elnöke.

Victor Ponta szociáldemokrata párti képviselő a közösségi oldalán szólt hozzá a témához. Szerinte is „nagy űr" van a költségvetésben, amelyért Dacian Cioloş volt kormányfőnek, Anca Dragu és Cristian Ghinea egykori minisztereknek kell felelniük, illetve Klaus Iohannis államelnöknek, aki hatalomra segítette azt a kormányt.

„A levegőt is megadóztatják"

Dacian Cioloş szintén a Facebbokon reagált Dragnea vádjaira, ahol azt írta: a PSD elnökét valószínűleg szembesítették a román gazdaság számadataival, és most tudatosodott benne, hogy nincs költségvetési fedezete a választási kampányban tett ígéreteinek.

Ha ebben az évben nem tudja betartani a kampányban tett ígéreteit, Liviu Dragnea úr nem hibáztathatja a múlt évi költségvetést – írja Cioloş.

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke hasonlóan reagált a témára. A politikus azt írja: a szociáldemokraták rájöttek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő költségvetési forrás ahhoz, hogy betarthassák a kampányban tett ígéreteiket, és megpróbálják az előző kormány által hagyott "nehéz örökségre" fogni mindezt.

A volt államfő hozzáteszi, a közeljövőben várhatóan eltörli a kormány az egységes adókulcsot.

"Készüljünk fel arra, hogy búcsút kell vennünk az egységes adókulcstól. A lavina elindult. Kezdték a nagy fizetésekkel, következnek a cégek, a tulajdonok, majd - miért is ne? - a levegőt is megadóztatják. Erről elfelejtett említést tenni Dragnea a kampányban" - áll még a PMP elnökének bejegyzésében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."