Országos » Gazdaság

Lesz fűtéstámogatás

Idén télen még lesz fűtéstámogatás, jövő tavasszal pedig kidolgoznak egy új stratégiát — jelentette ki Emil Boc miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 23., 09:25
0 hozzászólás. 

A kormányfő elmondta, felkérte a kormányt, dolgozzon ki olyan támogatási rendszert, amely csak a valóban rászorulóknak nyújt segítséget. Boc kifejtette, hogy idén télen még az eddigi gyakorlatnak megfelelően kapnak támogatást a polgármesteri hivatalok, és hozzájárulhatnak a távfűtési rendszerben előállított hőenergia árához, de a lakosságnak is folyósítják a jövedelemtől függő támogatást.

A kormányfő elképzelése szerint 2011 áprilisától csak a kisjövedelműek és a valóban rászorulók kapnának anyagi segítséget az államtól lakásuk fűtéséhez. Emil Boc miniszterelnök nemrég több minisztert felkért, hogy augusztus 19-ig készítsenek jelentést a lakosságnak biztosított távhőszolgáltatásra nyújtott támogatásokról.

A minisztériumközi munkacsoportban a gazdasági, munkaügyi, közigazgatási, környezetvédelmi, pénzügyi tárca képviselői, az Országos Energiaszabályozási Ügynökség képviselői vannak jelen. Traian Băsescu államfő májusban a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalásokat követően jelentett be egy sor kiadáscsökkentő intézkedést, köztük a fűtéstámogatások drasztikus megvonását is. Akkor a hírek a hőenergia-szubvenció teljes leállításáról szóltak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."