Országos » Gazdaság

Boc: túl vagyunk a válság nehezén

A miniszterelnök a parlament hétfői ülésén nyilatkozta, hogy „a válság nehezét magunk mögött tudhatjuk, a költségvetés pedig garancia arra, hogy Románia nem síklik ki újra".

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 21., 09:33
1 hozzászólás. 

Ugyancsak a képviselőház és a szenátus együttes ülésén kérte a miniszterelnök a parlamenterek jóváhagyását a 2011-es költségvetés-tervezetre, valamint kifejtette, véleménye szerint a közpénzügyek jövő évre szóló előrejelzései „jó hírekkel szolgálnak a sok nehézség és szenvedés után". Boc szerint a 2011-es költségvetés 1,5 százalékos gazdasági növekedéshez vezet, valamint stabil valuta-árfolyamot is jósolnak. Becslések szerint a jövő évi euro-lej árfolyam 4,21 lesz, ami megközelíti az idei átlagot.

Hétfő délután a képviselők és a szenátorok megvitatták a 2011-es költségvetést, melyet a miniszterelnök terjesztett elő, valamint Carmen Moldovan PSD-PC-képviselő felolvasta az ellenzék által benyújtott újabb bizalmatlansági indítványt, melyről december 23-án fognak szavazni a parlamentben. A fogalmazvány az egységes bértörvény több pontját kifogásolja, aláírói szerint ez drasztikusan csökkentené a lakosság vásárlóerejét, apadna a fogyasztás, romlana a közszolgáltatás minősége, közel másfélmillió közalkalmazott kapna kevesebb fizetést, és elősegíteni a gazdasági válság elmélyülését.

Az ellenzék emellett etikátlannak is tartja, hogy a kormány egy ilyen lényeges, mindenkit érintő jogszabályért akar felelősséget vállalni, ahelyett, hogy közvitára bocsátaná azt. Amennyiben csütörtökön a parlament megszavazza a bizalmatlansági indítványt, a kormány megbukik. Ha az indítványt elutasítják, a kormány folytatja a felelősségvállalási procedúrát.

uh.ro/antena3/manna.ro


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-12-21 22:05:58
bla bla bla... akkora adosagot halmozott fel a kormany, hogy meg az ukunokaink is fizetni fogjak...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."