Országos » Gazdaság

Nem hívjuk le az IMF-hitel utolsó részletét

Nem hívjuk le a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodás keretében a hitel utolsó részletét, de az Európai Bizottság biztosította részletet még igen, jelentette be vasárnap este Traian Băsescu államfő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 08., 15:02
0 hozzászólás. 


Mintegy egymilliárd euró az az összeg, amelyre Románia már nem tart igényt, mivel elégséges a Román Nemzeti Bank valutatartaléka, és stabilizálódott a bankrendszer – olvasható a manna.ro-n.

Ezzel együtt újabb két éves futamidejű hitelmegállapodást kötünk az IMF-fel. Az elővigyázatossági hitel kerete ötmilliárd euró, ami úgy fog az ország rendelkezésére állni, hogy nem kell ezért külön díjat fizetni. A szerződés középtávú céljai az állam és szolgáltatásainak modernizálása, amelyet egy év alatt nem lehet elérni.

Folytatódni fognak a reformok az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban, a tanügyben, és a megalkuvás nélküli harc a korrupció ellen, bármit is szóljanak ez utóbbihoz a politikai pártok vagy a médiatrösztök, állította Traian Băsescu.

Az IMF igazgatótanácsa március 23-án ülésezik, és meg fogja állapítani, amit a küldöttsége is megállapított most: hogy romániai programjuk minden célját teljesítette. A programot lezárják, és áprilisban kezdődhet az új, az elővigyázatossági hitelszerződés céljainak megvalósítása, mondta az államfő.

Băsescu elismételte, hogy az idei költségvetési hiánycél 4,5 százalék, ami jövőre a tervek szerint 3 százalékra csökken.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."