Mecset épül Bukarestben

A bukaresti I. kerület polgármesteri hivatal kibocsátotta a településrendezési engedélyt a fővárosban tervezett óriásmecset megépítésére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

mecset
Mecset, fotó: MiddleEastMonitor.org.uk
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 15., 10:34
1 hozzászólás. 

Csütörtökön közölte az önkormányzat, hogy a hét elején kiadta az engedélyt egy mecset építésére Bukarestben, miután a muzulmán egyház képviselői január végén nyújtották be kérelmüket. Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az engedélyeztetési folyamatban ez volt az első lépés.

Kifejtették, a bukaresti főpolgármesteri hivatal főépítészének is engedélyt kell még kibocsátania, aki javaslatot tesz az úgynevezett zonális városrendezési terv módosítására, amit a bukaresti fővárosi önkormányzatnak kell elfogadnia. Az építtető ezt követően kérheti a kerületi polgármesteri hivataltól az építkezési engedély kibocsátását - olvasható a dokumentumban.

A román kormány tavaly nyáron 49 évre ingyenesen a muzulmán felekezet használatába adott egy 11 ezer négyzetméteres telket a román főváros északi részén, hogy azon a felekezet közhasznú épületeket - egy mecsetet, lelkészi lakást, könyvtárat és szociális központot - építsen. A mecset felépítését a török kormány finanszírozza, amit adományokból egészítenek ki.

A mecset erősen megosztja a román társadalmat, tüntetést is szerveztek a projekt ellen. Traian Băsescu volt államfő biztonsági kockázatnak nevezte, hogy a román főváros készül befogadni Európa egyik legnagyobb muzulmán központját. A Băsescu által vezetett Népi Mozgalom Párt (PMP) ügyvezető elnöke, Eugen Tomac csütörtökön bejelentette, hogy a bíróságon fogja kérni a településrendezési engedély érvénytelenítését.

Március végén az Agerpres hírügynökség azt jelentette, hogy a román elnöki hivatal nem ellenzi az óriásmecset megépítését, csak az időpontot tartja alkalmatlannak a "terrorizmus és bevándorlás" miatt.

uh.ro/mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jlogan
2016-04-16 07:59:41
Érdekes
Kérem szóljanak, ha tévedek, de nem hallottam arról, hogy valamelyik muzulmán államban katedrálist vagy egyébb "oriás" keresztény imahely építésére adtak volna engedélyt, ja arról igen, hogy hogyan üldözik és semmizik ki és/vagy ölik meg a keresztényeket.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."