Országos » Gazdaság

A GED megvásárolta a Révai Nyomdát

Ez a GED második közép-kelet-európai akvizíciója a nyomdaiparban miután 2010-ben megvásárolta az Infopress Group Romania-t.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. október 19., 15:44
0 hozzászólás. 



A GED Capital magántőke befektetési társaság 100 százalékban megvásárolta a Révai Nyomda Kft-t a brit Polestar Csoporttól.
A tranzakcióval a két cég együttes forgalma eléri a 80 millió eurót. A két vállalatnál összesen 500 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport ma a térség legnagyobb nyomdaipari vállalata.
Bedohazi

A cégvásárlással - a GED sokrétű tapasztalatának köszönhetően – a romániai cég hozzájárul a magyar nyomda modernizációjához.

Az új tulajdonos nevében Jesús Castillo Ortega, az Infopress Group elnöke elmondta: „Nagy eredménynek tartjuk, hogy sikeres akvizíciót hajthattunk végre Magyarországon, és új tulajdonosként részesei lehetünk a legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező magyar nyomda jelenkori történetének. Célunk, hogy fejlesszük a termelést, javítsuk a nyomda ügyfélkezelési gyakorlatát, növeljük annak rugalmasságát jelentősen megerősítve a cég piaci helyzetét az elkövetkező két évben."

Castillo Ortega kiemelte: „Jelenleg a Révai Nyomda új tulajdonosa, a GED Capital magántőke befektetési társaság az egyetlen szereplő a magyar nyomdaiparban, mely friss, innovációra, fejlesztésekre szánt tőkével érkezik a piacra. Meggyőződésem, hogy ezt sikerül kihasználnunk, és a Révai Nyomdát még sikeresebb vállalattá tesszük a jövőben."

A két vállalat, melyek együttes forgalma eléri az évi 80 millió eurót, összesen 500 alkalmazottat foglalkoztat, így a két cég ma a térség egyik legnagyobb nyomdaipari vállalatcsoportja. A GED több mint 15 millió eurót fektetett a két vállalatba.

Az akvizícióval a Révai Nyomda jelenleg a nemzetközi Infopress Group egyetlen magyar tagja, így rendelkezik a Romániában piacvezető romániai üzem teljes kapacitásbeli támogatásával.

A 150 éves Révai Nyomda a legnagyobb kapacitású magyarországi nyomda. Számos magyar és nemzetközi kiadó bizalmát élvezi, ezen kívül a legnagyobb üzletláncok veszik igénybe a szolgáltatásait, piacvezető a szórólapok és brosúrák piacán. A vállalat jelenleg 250 főt foglalkoztat Budapesten és fóti üzemegységében, 2010. évi forgalma elérte a 42 millió eurót a közlemény szerint. A múlt század elején a híres Révai Nagylexikona sorozatot is kiadó céget a rendszerváltás után privatizálták.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."