Színes » Érdekességek

A papírra vetett álmok gyára

Kis helyen vannak, közben mindjárt kinövik a várost. És képesek a legvadabb ötleted is papírra vetni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Folyik a munka a Top Investnél
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 19., 12:17
0 hozzászólás. 

Vannak dolgok, aminek az elkészítésről, akármennyire köznapi legyen is, igazából nem sok fogalmunk van. Vagy, ha van is, nagyon gyorsan kerülnek olyanok, akik ezt sokkal profibban és jobban tudják. Okozott már meglepetést egy torta elkészítése is, újabban pedig a nyomdaipar kezdett érdekelni.

Abban biztosak voltunk, hogy már nem ólombetűket rakosgatnak egymás mellé, sőt, a kódexmásolás korszaka is picit túlhaladott, de az alapvető elképzeléseinknél általában jóval többet tudunk meg, ha megnézünk egy gyártási folyamatot. Erre számítottunk, és pontosan ezt is kaptuk a Top Investnél.

Folyik a munka a Top Investnél

Sőt, egy picit többet is. Most azért néztünk a gyárkapuk mögé, hogy megtudjuk, hogy is eszik, vagy éppen isszák a nyomtatást, de ennél jóval pontosabb képet kaptunk arról, mi is folyik itt.

Minden egy lappal kezdődik

Mivel a legtöbb kliensnek nem nagyon van fogalma arról, hogyan is működik a nyomdaipar, ezért minden úgy van kitalálva, hogy ne is legyen szüksége bőséges technikai tudásra. Első lépésként egy megrendelőlapot tölthetünk ki, melyen megadjuk, mit is szeretnénk papírra vetni.

Folyik a munka a Top Investnél

A lehetőségek tárháza igencsak széles, a könyvektől a plakátokon, fotóalbumokon, bannereken, belépőjegyeken át a változó adatú nyomtatványokig bármit elkészíttethetünk. A nyomda és az ügyfél közti egyeztetés folyamata már itt elkezdődik, olyan részletek megbeszélésével, hogy színes, vagy fekete-fehér lesz a termék, és milyen formátumban állítsák elő.

Ötletért sem kell a szomszédba menni, például kinyomtathatjuk kedvenc e-könyveinket, ha a polcon is szeretnénk viszontlátni őket, vagy a legutóbbi kirándulásunk képeit egy látványos, ízléses fotóalbumban őrizhetjük meg.

topinvest-12

Ha rendezvényt szervezünk, teljes körű bevásárlást lehet végezni. Egyrészt a digitális nyomdában rövid idő alatt elkészülnek a plakátok, valamint a belépőket is kinyomtatják: ezeket már előre perforálva, számozva kapjuk készhez, így semmilyen dolgunk nem lesz vele utólag.

Teljesítmény, ami nagyobb a városnál

Ha sürgősen szükségünk van egy munkára, akkor sem kell aggódni, hiszen a nagyteljesítményű nyomdagép akár 4200 színes oldalt is képes termelni egy óra alatt. És persze ez még nem feltétlenül a végtermék: ha további feldolgozásra van szükségünk, az is helyben van. A lapokat először ragasztják, vagy tűzik, majd levágják a fölösleget, és így egy kész könyvet kapunk.

Folyik a munka a Top Investnél

Szintén hasznos lehet a változó adatú nyomtatás. Erre főként reklámkampányok, vagy üzleti levelezés során lehet szükség, de nagyobb mennyiségű meghívó kiküldésekor is áldásos lehet. Lényege, hogy egy adott nyomtatványon akár több változó adat is szerepelhet, úgymint nevek, címek, vagy egyéb adatok. Ezeket nem kell nyomtatás után külön kitöltenünk, a munkát elvégzi a nyomdagép.

Egyébként nem csak a nyomás utáni munkálatokat vállalják el, de az előkészítést is: elég, ha egy egyszerű szöveges dokumentummal állítunk be, a szakemberek gondoskodnak róla, hogy ez megfelelően legyen tördelve, formázva, és gond nélkül kapjunk egy készterméket.

Folyik a munka a Top Investnél

Mindez persze egy kommunikációs folyamat része, hiszen az ügyféllel folyamatos kapcsolatban vannak, a készülő munkáról minden lépésben visszajelzést kap a kliens, bármelyik ponton beleszólhat a tervekbe, és módosíthatja azokat, így a végén biztosan azt kapja, amit szeretett volna.

A folyamatok sokrétűsége miatt jóval több van a nyomdagépek mögött, mint amit elsőre látni lehet, így még biztosan visszatérünk, beszippantani egy kis papírillatot.


címkék: nyomda nyomtatás

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."