Gazdaság » Pénz

Rohand le az áruházakat fekete pénteken

Tetőfokára hág a vásárlási láz, minden olcsóbb, most vedd meg. Jön a fekete péntek és online is gyúródhatunk az akciókért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Harc egy áruházban fekete pénteken
A bonyodalmak elkerülése érdekében vásárolhatunk az interneten is
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. november 22., 12:58
0 hozzászólás. 

Romániában tavalyhoz képest kétszer nagyobb az érdeklődés az amerikai mintára meghonosított úgynevezett fekete péntek iránt, 2,4 millióan készülnek kihasználni a kereskedők által biztosított jelentős árkedvezményeket – derül ki egy szerdán közzétett felmérésből.

A fekete péntek a hálaadás napját követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A Daedalus Millward Brown cég által készített közvélemény-kutatás szerint az árkedvezményeket ígérő fekete péntekről 4,1 millió romániai hallott, akiknek 59 százaléka állította, hogy vásárolni fog a szóban forgó napon.

Tavaly szálltunk be

A felmérés szerint Romániában tavaly vetette be először ezt a marketingfogást az egyik elektronikai és háztartási használati cikkeket forgalmazó üzlet – akkor még csak 2 millióan érdeklődtek a fekete pénteken meghirdetett árkedvezmények iránt.

Tömeg egy áruház nyitásakor fekete pénteken

A szóban forgó üzlet képviselői elmondták, hogy az idén 2 millió vásárlóra számítanak, ezért a kedvezmények nagy részét honlapjukon hirdetik meg, hiszen üzletben lehetetlenség ekkora tömeget kiszolgálni.

Egy másik, hasonló profilú cég illetékesei arra számítanak, hogy a hétvégén eladásaik elérik a 10 millió eurót, egy másik cég pedig az értékesítés 50 százalékos növekedését reméli. Az idén már több elektronikai cikket forgalmazó üzletlánc és mobiltelefon-szolgáltató is meghirdette a fekete pénteket, de vannak olyan multinacionális szolgáltatók, amelyek „fekete hetet" hirdettek meg.

Mindenki az olcsóbbra hajt

Romániában az árkedvezmények iránti érdeklődés általában magas, gyakran lehet látni olyan képsorokat a televíziós híradókban, amikor egy-egy új üzlet megnyitása alkalmából meghirdetett kedvezmények miatt a tömeg valósággal megrohamozza az üzletet.

Idén november 23-án lehet kedvezményesen vásárolni a főleg elektronikai és háztartási gépeket kínáló internetes áruházakból, de más webáruházak is készülnek a fekete péntekre.

Idén több száz terméket áraznak le akár 90 százalékkal is.

Cipőtől a vonatszimulátorig

Kedvezményes elektronikai és háztartási gépeket főleg az eMag, Evomag, Flanco, Altex, Laptop Garage, Clickshop, Azerty, ShopU webáruházaiban szerezhetsz be fekete pénteken.

Vásárolj az interneten

A TinaR, FashionUp, La Redoute, 3 Suisses, Superpantofi.ro, Zorilestore.ro, Biro.ro, Fashionfun.ro, Ama Fashion, Ecco Shoes, Looksexy.ro, Matar.ro oldalakon ruházati cikkekből válogathatsz kedvedre.

Ha parfümöt és illatszereket vennél, akkor a fashionup.ro, beautyspell.ro, bio-cosmetics.ro, sanatatenaturala.ro, crystalgifts.ro, giftmarket.ro oldalakra kattanva válogathatsz a leárazott termékek közül.

A fotósok is örülhetnek, hiszen az f64, a Photosetup és a Focus 94 is beszáll a leárazós buliba. Ha telefont, vagy tartozékot vennénk, akkor most az Orange, az IQ BOX és a székelyudvarhelyi Notebook GSM oldalán érdemes szétnézni.

A PC játékok fanatikusait egyenesen hájjal kenegeti a Steam online játékbolt, ahol nagy őszi kiárusítást tartanak, egészen hétfőig. Itt minden nap több szoftver is akciós, akár 75 százalékkal olcsóbban is adják, plusz vannak néhány órás villám-ajánlatok is, érdemes gyakran visszanézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."