Gazdaság » Pénz

Adatbázisban is egyesítik a nemzetet Szász Jenőék

A nemzetegyesítési program tartalommal feltöltése a Nemzetstratégiai Kutatóintézet célja: most pályázati szakembereket toboroznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Molnár Miklós, Szász Jenő és Molnár György a MÜTF-ön
Molnár Miklós, Szász Jenő és Molnár György
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. március 19., 16:54
3 hozzászólás. 

Kárpát-medencei fejlesztési hálózatot épít a Szász Jenő elnökletével működő Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Ennek lényege, hogy egy közös adatbázisba gyűjtik a fejlesztési szakembereket, így nagyobb esélyt biztosítva a határokon átívelő pályázatok sikerének.

Székelyudvarhely egykori polgármestere elmondta, az NSKI egy olyan szervezet, ami tartalmat ad a nemzetegyesítésnek, és feladata, hogy „odahaza Magyarországon” hasson a gondolkodásra, és ugyanakkor „az egész magyarsággal éreztesse a politikai elit akaratát”, ugyanis „a magyar jövőt csakis Budapestről lehet építeni”.

Régi kérdések, mostani válaszok

Szász úgy véli, a nemzetegyesítés régóta esedékes kérdésére 21. századi eszközökkel kell válaszolni, és mindezt a Kárpát-medencében kell megtenni, mert „ezt bízta a magyarokra a Jóisten”.

Az NSKI az egyik leghatékonyabb eszköznek az európai uniós forrásokat tartja, és mivel Brüsszel szorgalmazza a transznacionális, vagyis határokon átívelő projekteket, ezeket a lehetőségeket a magyarság jól ki tudja használni abból adódóan, hogy „nincs olyan ország, ahol ne élnének magyarok”, érvelt Szász.

Ismertető körúton

Ennek a megvalósítását tűzte ki célul a Kárpát-Haza program, aminek magja egy adatbázis, melybe fejlesztéssel foglalkozó, korábban is sikeresen pályázó szakembereket, illetve civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozások képviselőit várják és hívták meg mindenféle szakterületről.

Molnár György, az NSKI hálózatfejlesztési igazgatója elmondta, Kárpát-medencei körúton vannak, több településen is szakmai fórumot tartottak a témában, ahol a helyi szakemberekkel ismertették a programot, és hívták meg őket, hogy regisztráljanak. Terveik szerint mintegy 300 fejlesztési szakértő csatlakozását várják az adatbázishoz, melyről további információkat a program honlapján találhatnak az érdeklődők.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-03-19 18:02:35
A 100% debilis, bukott senkiházi, miután totális csödtömeget épített Udvarhelyen, most Orbán Mikulás-ajándékán trónol.
A neki létrehozott, közpénzböl dözsölö értelmetlen hivatal vezetöjeként tovább hízlalja az emberek izzadtságán a harmadik tokáját.
avatar
butalevente
2014-03-19 18:37:20
jutacsnak az udmr trollnak
Gondolom, hogy Buntarol beszelsz... a kommented elso sora tokeletesen leirja a mostani allapotokat.
avatar
jutacs
2014-03-19 18:55:28
re: jutacsnak az udmr trollnak
lassan tanulsz, de gyorsan felejtesz

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."