Gazdaság » Pénz

Ez a vásár a nehéz időkben is kitartott

Megyeelnök, szenátor, miniszter: össznemzeti szalagvágással rajtolt el a huszonkettedik Őszi Vásár. Vasárnapig benézhetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Megnyílt a 22. Székelyudvarhelyi Őszi Vásár
Négy nap, százötven kiállító, két helyszín
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 02., 14:24
0 hozzászólás. 

Nem múlhat el ősz vásár nélkül Székelyudvarhelyen: idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg ezt a Príma Press Kft. A megnyitóra október 2-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor került sor a városi sportcsarnokban.

A szalagvágáson a szervezőket képviselő Orosz-Pál Levente és László János mellett Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Verestóy Attila szenátor, Bunta Levente polgármester és Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese is részt vett, utóbbi a vásár fővédnökeként.

Évtizedes hagyomány

Idén közel százötven kiállító termékeiből és szolgáltatásaiból lehet válogatni a sportcsarnokban és a városi minifoci-pályán, ahol székely termékekből és minőségi borokból vihetünk haza. Az Őszi Vásárra a határon túlról is érkeztek vállalkozók, Magyarországról mintegy húszan.

22. Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

A megnyitón a felszólalók a vásár érdemeit emelték ki, többek közt azt, hogy a térségben ez az egyik legfontosabb olyan gazdasági jellegű esemény, ami a válság és a pénzügyileg nehéz idők ellenére is kitartott, és már több mint két évtizeden át, évről évre megrendezték.

A szervezők szerint Udvarhelyszék gazdasági potenciáljáról kevés szó esik, ezért is fontos, hogy az Őszi Vásár minden évben teret adjon az új gazdasági kapcsolatok létesítésének. Ennek egy másik, szakmai oldala az a gazdasági konferencia, amelyet csütörtökön délután 15 órától tartanak a Városháza Szent István termében. Itt gazdasági szakemberek engednek betekintést a térséget is érintő gazdasági témákba.

A vásár mindenkié

Persze nem csupán a gazdasági életben résztvevőknek és a szakmának szól a 22. Őszi Vásár, hiszen a sportcsarnokban mindenki találhat magának érdekes kiállítót. Ehhez társul a pénteken 12 órakor nyíló V. Székely Termékek Fesztiválja, és a 15 órakor kezdődő XI. Borfesztivál. A Príma Rádió is most ünnepli születésnapját, szám szerint a tizenhetediket, így a koncertek, és más kulturális programok sem maradnak el.

22. Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

A minifocipályán felállított színpadon néptáncegyüttesek lépnek fel, illetve olyan előadók koncerteznek majd, mint Kocsis Tibor, a Shadows, a Selfish Murphy, illetve a DNS együttesek.

A sportcsarnokban népzene szól, a gyerekek számára mesemondóversenyt szerveznek, míg szombaton a legjobb és legjobban előadott vicceket díjazzák, vasárnap pedig Udvarhelyszéki Fúvóstalálkozón vehetünk részt.

A 22. Székelyudvarhelyi Őszi Vásár részletes programját ide kattintva lehet megnézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."