Itthon » Közélet

Verestóyt is váratlanul érte Bunta beszéde

Megnyitotta kapuit a XXIII. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár, valamint politikai csatatér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

oszi vasar megnyito-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 01., 15:41
3 hozzászólás. 

Megszokott helyszínen, megszokott arcokkal és megszokott forgatókönyv szerint indult az idei őszi vásár megnyitója. Orosz Pál Levente a rendezvény főszervezője tájékoztatta az egybegyűlteket a vásár és a kiegészítő rendezvények programjáról, majd sorra konferálta fel a nevesebbnél nevesebb elöljárókat.

A nyugodtan induló napsütéses őszi délelőttöt igencsak felrázták az egymásnak feszülő politikusi szónoklatok. Nem Semjén Zsoltnak, az esemény fővédnökének üzenetére gondolok, amelyet Zsigmond Barna Pál főkonzul tolmácsolt, hanem az utána következő Dr. Verestóy Attila szenátoréra és a rákontrázó Bunta Levente polgármesterére.

oszi vasar megnyito-3

Mi ugyan nem voltunk fültanúi, de sajtós kollégánk arról számolt be, Verestóy megérkezésekor úgy üdvözölte Bunta Leventét, hogy rácsodálkozott a polgármester jelenlétére, megkérdezte, hogy csaknem dolgozik, majd nyugtázta is, hogy éppen ideje.

Ezzel kezdetét vette a politikai munka döglött macskájának dobálása. A szenátor beszédében az itt maradás, összefogás, a munkával megteremtett érték, a közös jövőkép gondolatokra fűzte fel beszédét.

oszi vasar megnyito-9

Bár laposan indult Bunta Levente köszöntőbeszéde, a tőle megszokott habogás helyett egész szalonképes visszavágás lett a végére. Verestóy közös jövőképét beárnyékolva, a politikai és gazdasági érdekek mentén létrejött csoportok egymásnak feszülését rótta fel. Erre két példát is felhozott, elmondása szerint mielőtt a megnyitóra indult, a város két nagy munkaadó vállalkozóját Borbáth Istvánt és Joseph Sawaya-t is felhívta, miért nincsenek jelen a megye legnagyobb gazdasági eseményének tartott vásárán.

Mint kiderült, ellentétes érdekcsoportba tartoznak. Ezek után felkérte Verestóyt, vesse latba kapcsolati tőkéjét és ösztönözze az udvarhelyi nagy cégeket köztük a Matricát is, jövőre jöjjenek el ők is, hiszen a közös jövőképbe, amiről a szenátor is beszélt, a közös gazdasági erőt képviselő csapatba mindenki beletartozik.

oszi vasar megnyito-2

A szenátor láthatóan nem volt felkészülve, hogy a polgármester ilyen gyorsan és magasan dobja vissza a labdát. A beszéd végére enyhén elpirosodott orcával, a botjára támaszkodva bólogatott. Testbeszéde olyasmiről árulkodott: jól van, Levente, mondjad csak, mert ennek te még megiszod a levét.

oszi vasar megnyito-6

A beszédeket hallva mondhatjuk, elkezdődött a kampány, s az őszi vásár is. Szalagvágás és pezsgőzés után a meghívottak szétnéztek a sportcsarnokban kialakított vásártéren. Nem kellett sokat időzniük a szellősen elhelyezett standok között. A rendezvény vasárnapig látogatható.

A kiállítók és vásárosok jelentős része szórólapokkal érkezett. Az aktívabb standokon a szintén minden évben jelen levő magyarországi mindent recésen és cecésen felvágó kések és hámozók, valamint az iszonyatos mennyiségű vizet felszívni képes narancssárga rongyok birodalma várja a kilátogatót. Ezen kívül látványosabb méretben jelen van egy szerszámforgalmazó, egy nyomtatókkal foglalkozó cég, illetve néhány ruhás üzlet. A felsorolás természetesen nem terjed ki minden kiállítóra és vásárosra, olvasóinknak azt javasoljuk, látogassanak ki személyesen, hiszen a megnyitón elhangzottak szerint 120 kiállító van a csarnokban és környékén.

oszi vasar megnyito-7

Mindeközben. Feltűnhetett, hogy a fenti csoportképen nincs ott Bunta Levente. Őt egy másik standnál csíptük el. Bár a beszédekben a munka és a dolgozás szavak hangzottak el, a polgármester által hosszasan mustrált termékekről azt feltételezhetjük, hogy valaki itt szabadságra készül.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2015-10-02 08:34:26
"Itt maradás"

Gondolom itthon akart az lenni. De!
Miért is? Bukarestből nem látszik, hogy már nem csak a standok szellősek hanem a lakótelepek, a falvak is? Elhúz innen mindenki az első adandó alkalomkor. Az a pár cég ami még lélegeztető gépen működik, nem bírja már a dézsmát. Szenátor elvtárs, elkúrták. nem kicsit.
avatar
Bikusz
2015-10-02 15:23:48
a SZÉKELYFÖLD -főleg gazdaságilag- egyik legszegényebb régió! Az ÖSSZEFOGÁS itt lenne a legégetőbb, hogy helyben megmaradjunk, őshonos gyökereinkkel! A csökönyös IRIGYSÉG, GŐGÖS ARROGANCIA egyáltalán nem jó ajánlólevél! Elöljáróink, megválasztott fáklyavivőink közös mederben kellene evezzenek Mindnyájunk örömére, sikerére! Elkeserítő, hogy még Orbán Balázs (megemlékezés!) égisze alatt sem vagyunk képesek félretenni kicsinyes, primitív, romboló "erényeinket"! Pedig nem a felkészültséggel (Mindhármatokat személyesen-jól- ismerlek!) van a baj, hanem az összefogással és a kölcsönös tisztelettel! Remélem- időben- felébredünk, intézkedünk!!!
avatar
jutacs
2015-10-02 19:09:57
Valami biológiai oka lehet, hogy valaki - bármilyen mélyröl jöjjön - amint megmelegedik a feneke egy politikusi pozicióban, rögtön ugyanazokat a hobbikat kezdi üzni - mintha örök életében ezt csinálta volna - vadászat, golf, vitorlázás, tenisz.
Ameddig rendes munkájuk volt, nem értek rá ilyen úri huncutságokra, mert dolgozni kellett.
Most nem elég, hogy a nép börén zsírosodnak - még a birka nép finanszírozza hirtelen feléledt szenvedélyüket, ami nélkül már nem bírnak élni.
A hasonló urizálókat el kellene küldeni melegebb éghajlatra

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."