Gazdaság » Pénz

Ennyit fizetett Udvarhely az ANAF-nak

Két hét alatt 41 bírságot róttak ki a DGAF-ellenőrök udvarhelyi cégekre. Nyolc vállalkozásra került egyhónapos lakat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

ANAF-Ellenorzes
A sajtószóvivő válaszolt a kérdéseinkre
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 07., 16:53
0 hozzászólás. 

A 28/1999-es sürgősségi kormányrendeletben foglaltak betartását, azaz az elektronikus pénztárgépek használatát ellenőrizték országszerte, és így Székelyudvarhelyen is, a DGAF munkatársai a március 15-március 31. közötti időszakban – válaszolt kérdéseinkre Alexandru Cristea, az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatóságának (Direcţia Generale Antifraudă Fiscală – DGAF) szóvivője.

Cristea tájékoztatott, hogy Udvarhelyen a kéthetes időszakban közélelmezési egységekben, azaz éttermekben, bárokban, élelmiszerüzletekben és pékáru üzletekben, valamint virágüzletekben és valutaváltókban összesen 41 bírságot róttak ki 163 500 lej értékben, illetve 1 950 lejt foglaltak le az ellenőrök.

Összesen nyolc cégnél tapasztalták azt, hogy megsértik az elektronikus pénztárgépek használatára és a nyugták kibocsátására vonatkozó törvényes előírásokat, így ezeknek a vállalkozásoknak felfüggesztették tevékenységét egy hónapra.

Nem mindenhol bírságoltak, volt, ahol figyelmeztetésben részesítették a cégtulajdonosokat. A maximálisan kirótt pénzbüntetés pedig 15 ezer lej volt – közölte a DGAF szóvivője.

Arra a kérdésünkre, hogy mi a véleménye a sajtóban szárnyra kapott híresztelésekről, miszerint Erdély-szerte a tömbmagyarság által lakott Hargita megyében járt a legdrasztikusabb eredménnyel az adóhatóság razziája, Cristea azt felelte, hogy Hargita megyében is a pénzügyi kockázati elemzések, az 0800.800.085-es zöld számra beérkezett jelentések és más petíciók, eszközök alapján kezdeményezték az ellenőrzéseket.

Majd az alkotmányból idézett, melynek 15. szakaszának első bekezdésében az áll, hogy „Az állampolgárok az Alkotmányban és más törvényekben szentesített jogokat és szabadságokat élvezik, és az ezekben előírt kötelezettségek hárulnak rájuk", a 16. szakaszának első és második bekezdése szerint az „Az állampolgárok kiváltságok és diszkrimináció nélkül egyenlők a törvény és a közigazgatások előtt", és „Senki sem állhat a törvény fölött."



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."