Gazdaság » Piac

Városi piac: nap, méz, barack

Süt a nap, fogy a víz, csillog-villog a gyümölcs a piacon – a dinnye kilója már csak másfél lej, s az itteni paradicsomok is kipirosodtak már.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac3julius2
piac3julius2
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 24., 11:49
0 hozzászólás. 

Megjelentek az erdei gyümölcsök, mind a málna, mind pedig az áfonya literéért tíz lejt kérnek – legalábbis nagy unott arccal, majd elfordulva ezt böki felém az, aki árulja. Bennebb már kedvesebbek az emberek, "Inkább vegyen, ne csak írja!" – mondja nevetve egyik árus, amikor a főzőtök áráról érdeklődöm, egyébként három lej az ára egy kifejlett, szép példánynak.

Az erdei gyümölcsök mellett más gyümölcs is megjelent: a sárgabarack 4-5 lejért kapható, a "román" címkével ellátott őszibarack pedig öt lejért. A méz 10 (vegyes), illetve 12 lej (akác), s a „mézes román sárgadinnyeként" aposztrofált termékért három lejt kérnek. Kilónként persze. Amúgy a görögdinnye kilója lejött másfél lejre.

Paradicsomból egyre jobb és szebb a felhozatal, s nemcsak román vidékről származó, hanem itt termettett is lehet venni – keresztúri, nyárádmenti és galambfalvi paradicsom is van a piacon, egyaránt négy lej az ára. Ugyanezen vidékekről már paprikát is kínálnak a termelők, ez 3-3,5 lej kilónként, megjelent a kukorica is, ennek darabja 0,8 lej.

Az elmúlt napokban kihelyezett új asztalokat birtokba vették az árusok, nem nagyon volt szabad hely rajtuk. A piac működik, csak ne panaszkodna mindenki.

Ízelítő

Friss murok (kötés) 2 lej

Petrezselyem (kötés) 2,5 lej

Paradicsom (kg) 4 lej

Őszi barack (kg) 5 lej

Padlizsán (kg) 2,7-3 lej

Nyári alma (kg) 4 lej



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."