Gazdaság » Piac

Városi piac: a bőség zavara

A muskátlitól a fonott kosárig, a friss tormától a kovászos uborkáig mindent kínáltak a környékbeli és a román vidékről jött árusok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

Városi piac
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 14., 13:07
0 hozzászólás. 

Nagyboldogasszony napja előtt egy nappal borongós volt az idő, de árusokban, vásárlókban és friss idényáruból nem volt hiány a székelyudvarhelyi piacon.

Kifogyhatatlannak látszanak a görög- és a sárgadinnye halmok – a teleormani gyümölcsöt 2,50- 1,50 lejért kínálják a piactér Küküllő-felőli részében. Az árból alkudni is lehet – hadarta a fiatal árus.

Az asztalok előtti téren cirokseprűt és fonott kosarat (10 lej egy közepes méretű), friss tormát lehet venni - kötését két lejért tukmálják az arra járókra.

Az asztalok roskadásig megrakva idénygyümölcsökkel és zöldséggel. A nyárádmentieknél 2 lej volt a friss murok és petrezselyem kötése, 1 lej a tejes kukorica darabja, a bârladi szőlő kilóját 5 lejben mérték.

Piac

A székelykeresztúriaknál 4-5 lejért lehet megvásárolni az enyhén csípős almapaprikát, a paradicsom kilóját 3-3,50-ben mérték. Négy lej volt a padlizsán, 3 a paprika, 4-5 lej a kápia és 2,50 lej a friss káposzta, 3,50 lej volt az uborka kilója.

A széles hüvelyű sárga fuszulykának 15 lejt kóstált kilója, az újszékelyi főzőtököt 3, az uborkát 3,50 lejért kínálták.

A hamvas szilva kilójáért 4 lejt, az őszibarackért pedig 6 lejt kértek az árusok

Piac

A paradicsompaprika (gogos) kilója 6 lejt ért augusztus derekán. Lesz ez még olcsóbb is - jegyezte meg bizakodóan egyik vásárló.

Az oroszhegyi termelő asztalánál vették-vitték a házi tojást, az 5 lej/darab zellert. Volt itt kovászos uborka is - kilóját 3 lejért lehetett megvásárolni. A házi hagymás csípőst 5 lejért, a zakuszkát 9 lejért került a szatyorba.

A piac hátsó részében levő asztalokon 15 lejért felnőtt, 7 lejért pedig gyermekbuksira való szalmakalapot lehetett vásárolni, de változatos volt a felhozatal cserepes virágokból is. A jégvirágot 10, az árvácskát 2, a muskátlit 10 lejért vásárolhattuk meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."