Gazdaság » Piac

Városi piac: nagyon megy a káposzta

Megjelentek a káposzta- és burgonyatermelők, nagyban is lehet venni. Hűvös van, de süt a nap, hűs gyümölcsök is heverésznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piacokt9
Süt a nap, de foga van
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 09., 11:47
0 hozzászólás. 

Habár az almát 3-4 lejért árulják a legtöbb helyen, a piac bejáratánál kilóját egy lejért is meg lehet venni, de nincs mérleg, körülötte pedig van rengeteg használt cipő és ruha, illetve lármázás. Mutatóba krizantém is akad, elvégre halottak napja közeleg.

Káposztából viszont nagy a felhozatal, a háromszéki termelők megjelentek, átlag 1,5-ben lehet megvenni nagy tételben. Van burgonyaárus is, mikor kérdezzük, hogy mennyi, kétlejes árat mond, illetve 2,5-öt, ezt persze nem hisszük el – bár ennyi lenne és a krumplitermelők is meg tudnának élni, de ez nem igaz. 1,20 a valódi ár egyébként. Kibédi hagymát láttunk négy lejért, a padlizsánt alig egy-másfél lejért, utóbbit már dobják utánad, ahogy mondják.

Feltűnően kevés a gyümölcs, ami van, az nem a környéken termett. Mutatóban azért van imitt-amott alma, körte és szilva is, de nem számottevő. Szőlőből viszont még mindig sok van, termelők hozzák román vidékről, köztük nemcsak borszőlőt, hanem nagyon jó minőségű étkezési szőlőt is láttunk, igaz, annak 4-5 lejért adják kilóját.

Fenyéden termett brokkolit is árusítanak, kilója hét lej, de más itteni termelők portékája (paprika, uborka, káposzta) is simán vetekedik az áruházi, vagy a piacon árult idegen terményekkel.

Ízelítő

Alma (kg) 3-4 lej

Sütőtök (kg) 3 lej

Padlizsán (kg) 1-1,5 lej

Vöröshagyma (kibédi, kg) 4 lej

Paradicsompaprika („gogos") (kg) 2,5-3 lej

Borszőlő (kg) 2 lej



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."