Gazdaság » Piac

Városi piac: még mindig káposzta

Hideg, rengeteg káposzta és krizantém – másból a felhozatal nem nagy, de az említett két dolgot nagyon veszik a vásárlók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piacrendorok
Gyakori jelenlétük elriasztaná a zsebtolvajokat
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 30., 13:22
0 hozzászólás. 

A krizantém-árusok a piac hátsó részében vannak, óriási felhozatal van, hiszen alig két nap maradt a halottak napjáig. Nagyságtól és minőségtől függően változnak az árak, nagyjából három lejnél kezdődik egy nagyobb fejű virág.

Mécseseket, gyertyákat is lehet kapni, különböző csomagolásban, a legkisebb mécses ötven bani, a díszesebb, nagyobb, üvegburás mécsesek darabja 1,5 lejért már megvehető.

A Patkóban egyébként hasonló induló árakkal lehet számolni krizantém és gyertyák, mécsesek tekintetében. A klasszikus halottak-napi virágot szálára 3 lejért megkapjuk, de van óriási, 25 lejes kiszerelés is.

Ami a piaci zöldségeket és gyümölcsöket illeti, a káposztaszezon teljében vagyunk, 1,4, illetve 1,5 lej kilója, zsákszámra veszik az emberek, viszik kisszekérrel, autóval, kézben.

A jó falusi édes körte kilója 3-4 lej, de láttunk 7,5 lejért is hosszú, nagy, kemény körtéket, nem valószínű, hogy a környékbeli gyümölcsösökből hozták be az udvarhelyi piacra. Alma már 2-2,5 lejért is van, ha minőségibb, nagyobb, szebb, akkor már 3-4 lejt is elkérnek kilójáért, szászrégeni jonathánt és citromalmát is láttunk.

A nyárádmenti paradicsom is drágább, mint az átlag, 4,5 lej, a keresztúri uborka kilója 4 lej. Az őszi betakarítás ideje is kezd lejárni, néhány hétig még van friss zöldség, aztán más kínálat veszi át az asztalokon a helyet.

Ízelítő

Alma (kg) 2,5 lej

Új burgonya 1,4-1,5 lej

Sütőtök (kg) 3 lej

Paprika (kg) 3 lej

Spenót (kg) 6 lej

Saláta (fej) 1,5 lej

Uborka 3-4 lej

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."