Gazdaság » Piac

A bárányok unatkoznak

Eladó bárány van elég a városi állatpiacon, vásárló annál kevesebb. Pedig adták volna olcsóbban is, csak vigyék. A Juniornál bezzeg veszik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

husveti barany
Eladó bárányból nincs hiány, vásárló van kevés.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. március 29., 19:24
1 hozzászólás. 

Mindössze három autóban bégettek a húsvéti bárányok az állatpiacon pénteken délután. A téren tumultus nem volt, csak bárányok és kecskegidák tolongtak az autók csomagterében.

Magával alkudozik a gazda

Ezek mind idén, január 10-e után születtek – mondta a homoródalmási árus, aki idén jött Udvarhelyre először. Harmincöt bégetőt és kecskegidákat is hozott eladásra, de alig 5-6 bárányának és mindössze egy gidának akadt eddig gazdája.

A reggeli órákban az élő báránynak 15 lej/kg volt az ára, most már 14-ért is adná, sőt, a komoly vásárló akár 13 lejért is vihetné a bárányt  alkudozott önmagával a gazda, aki, ha megvásárolnánk, 11-12 lejben mérné az autóból kikandikáló kecskegida kilóját.

Csak az autó rendszámtáblája kovásznai, a körülötte unatkozó fiatalemberek Városfalváról jöttek. Nem érte meg nekik sem megtenni a 25 kilométert, gyenge a vásár. Harminc bárányt hoztak, ebből mindössze ötnek került gazdája. Még várnak, azt mondják, legalább az üzemanyag ára meg kéne térüljön. Aki náluk vásárol, annak 12 lejért is adják a bégetőket. Csak vigyék.

A viszontnemlátásra

A Szeben megyei Szentágotáról jött gazda a legcsalódottabb. Az autója is elromlott, a bárányokat sem vitték. Két nap alatt a 10 bárányt adott el a 35-ből. Azt mondja, jövőre nem is jön Udvarhelyre, mert nem éri meg.

Ránk nem haragszik, hogy mi is csak érdeklődünk. Paste fericit-tel búcsúzunk.

Bár a városban hivatalosan csak az állatpiacon lehet bárányt árulni, a Junior előtti parkolóban illegális bárányárusok ütöttek tanyát.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
apriliss
2013-04-01 12:52:06

Szegény báránykák unatkoznak és stresszesek lesznek. Majd valami brüsszeli főökör kitalálja,mint ahogy a malacoknál és disznóknál,hogy játékot kell adni az ólba. Anno erről cikkeztek. Még megérhetjük,hogy zene hallgatás és filmvetités az állatoknak. Az állatok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."