Gazdaság » Piac

Kicsit drága, de a mienk

Bőséges a felhozatal a keddi piacnapon. Az áru szép, kár, hogy drágább, mint Brassóban és Csíkszeredában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac_aug13
Egy lej kilója a görögdinnyének. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. augusztus 13., 11:22
0 hozzászólás. 

„Ugyanezért a gyümölcsért Brassóban felét fizettem volna" – mutatta a szatyor illatos tartalmát egy kedves ismerős, akivel a keddi vásári forgatagban összeszaladtunk. Nem ő volt az egyetlen, aki a fejét csóválta, amikor a málnát, szedret, piros és kék áfonyát kínálgató árusok szemrebbenés nélkül sorolták az erdei gyümölcs literenkénti árát. Egy liternyi málna 10, ugyanannyi áfonya 7, a hat literes vödörben feketéllő szeder pedig 50 lejt kóstált ezen a keddi piacnapon.

Darazsakból sem volt hiány: a görög- és sárgadinnyéből (1, illetve 3 lej/kg) és a szőlőből (5-6 lej/kg) csemegéztek főleg, de körbedongtak szilvát (2.50 lej/kg), barackot (5lej/kg) is.

A paradicsom és a tölteni való paprika kilóját 3, a kápiáét 5, a paradicsompaprikáét 6, a padlizsánét 2,50 lejben mérték. Aki nagyobb mennyiséget vásárolt az eltenni való uborkából annak a teleormaniak 3 lej helyett 2,50-ben adták a zöldség kilóját.

Egy kiló friss káposzta 1,50 lejbe, a sárga hüvelyű paszuly pedig 5 lejbe került. A petrezselyem kötése 3, szála 1 lejt ért, egy kötés lila hagyma és murok 2 lejt.

„ Én főztem, lelkem! Jobb, mint bármelyik sampon" – reklámozta a 3 lejes házi szappant az udvarhelyi néni, akinél egy kötés friss tárkonyt 2 lejért lehetett kapni. A friss tök, cukkini kilója 2, a karfiolé 4 lejbe került. A szárított csombort, kaprot 1, a házi tojás darabját 0,80 lejben kínálták. Olcsóbb lett a csemege kukorica: egy cső mindössze 80 baniért került ma a kosárba.

Mi a friss zöldségleveshez való hozzávalókat vásároltunk: a kötés murok, petrezselyem, hagyma, a kisebb fej karfiol és karalábé, negyed kilónyi zöld fuszulyka és egy kiló krumpli összesen 12 lejbe került. Nem tudtunk ellenállni a nyári almának sem: egy kilóért nem sajnáltuk kipengetni az 5 lejt.

Lesz ez még olcsóbb is, reméljük.


címkék: piac árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."