Gazdaság » Piac

Aki sokat markol, kevesebbet fizet

Kápia és paradicsompaprika, paradicsom és padlizsán – aki több kilót vásárolt, annak olcsóbban mérték a városi piacon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

eg-8178
Ezen a kedden is bőség volt a piacon.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 17., 12:48
0 hozzászólás. 

Megfogyatkozott, de még volt görögdinnye a városi piacon: 1 lejért mérik kilóját a román árusok a piactér hátsó felében. Ugyanott hatalmas rakásban paradicsompaprika és kápia egyaránt 3, vinete 2 lejes nagybani áron volt kapható. Lehetett válogatni és nagy volt a keletje: zsákokban, nagy szatyrokban vitték a háziasszonyok. A kibédieknél 3 lej volt a zellernek darabja és 2 lej a fehér, 3 lej a lila hagyma kilója.

„Kósolja meg lelkem, édes, mint a méz" – kínált meg a Mária Lujza körtéből a farcádi néni, aki 3 lejben mérte a gyümölcsöt. Szomszédjánál 3-3,50 lejért őszi jonatán, pónyik, aranypálma almát lehetett vásárolni és idei dió is volt, 4 lejért egy liter.

Az eltenni való uborka kilóját 3 lejben, a krumpliét 1-1,50 lejben, a zöld paszulyét 7-7,50 lejben, a csípős paprikáét 7 lejben mérték. Őszi barackot nem láttunk, de volt 3 lejért szőlő és hamvas, magvaváló szilva.

A máréfalvi néninél 80 baniért lehetett a friss házi tojás darabját megvásárolni, ugyanott 6 lejt ért a házi tej litere és 10 lejt egy kisebb üveg ecetes tárkony. A nagygalambfalvi Bágyi Gyula gazdaságában termett zöldség szép volt, friss volt.

A „nagyanyám féle" paradicsom, a tölteni való paprika kilója és a zeller darabja 3 lejbe, a spenót kilója 6 lejbe került. Ők árultak egyedül csemege kukoricát, darabja 1 lejben kelt el. A friss bontott fuszulyka ára borsos: 15 lej egy kiló.

„Tizenötbe adom naccsága, de magának 10-ért is" – tukmálta a csipkebogyó, homoktövis és kökény literét a fiatal cigányasszony.

Láttunk még sodrófát 10 lejért, betfalvi fonott kosarat, mérettől függően 15-35 lejért, cirokseprűt 12 lejért és a piactér előterében heverésző kutyákból sem volt hiány.


címkék: piac árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."