Gazdaság » Piac

Viszik a piacról a kovásznai káposztát

Káposzta, borszőlő, krizantém – mindháromból bőséges volt a választék a városi piacon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac, káposzta
Zsákokban vár az áru a vevőre.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 15., 10:20
0 hozzászólás. 

Itt a szezonja a káposzta eltevésnek, jelezték ezt jól az asztalokon, földön tornyosuló káposztahegyek, zsákostól vették-vitték. Az ára egységesen 1 lej/kilogramm, ennyiért vesztegetik a kovásznaiak és a nyárádmentiek is. A kovásznai pityóka kilója 1.50 lejben kelt el.

Aki házi bort akar készíteni, az feltétlenül nézzen szét a piactér hátsó felében, ahol bőséges a felhozatal a különböző fajtájú borszőlőből. Vranceából hozták a borszőlőt és 1,40 lejért árulták kilóját.

A román árusoknál 3 lejbe került az első osztályú csemegeszőlő, 5 lejbe a paradicsompaprika és 6,50 lejbe a kápia kilója. Ugyanott 5 lejért egy kiló paradicsomot, 6 lejért egy kiló eltenni való uborkát és ugyanannyiért szép, sárga tölteni való paprikát is lehetett vásárolni.

piac, krizantem

Ismét kivirágzott a piac: egy tő árvácskát 1,50 lejért lehetett megvásárolni, lehetett választani krizantémot is – mérettől, fajtától függően 4-20 lejes áron.

A murok kötése 2, kilója 3 lejbe került, egy kötésnyi tormáért 2 lejt, egy kiló karfiolért és spenótért 7 lejt kértek. A száraz fuszulyka kilója 15 lejbe, egy kiló cékla 3 lejbe, egy kilónyi csípős paprika 9-11 lejbe került.

Almából is lehetett válogatni, 3-3,50 lejt ért egy kiló, az oroszhegyi körtét ingyen lehetett kóstolni és 5 lej/kg áron megvásárolni. Szép, megtermett sütőtök is várt gazdára – 3 lejbe került kilója, de volt csipkebogyó is 7 lejért. A nyárádmentieknél szilvát is láttunk 4,50 lejben mértek egy kilót.

Az otthon termesztett csiperkegomba is frissebb, szebb, olcsóbb volt a boltinál: 7,50 lejért egy kilót lehetett a szatyorba tenni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."