Gazdaság » Piac

Virít a krizantém, olcsó a káposzta

Krizantémból rengeteg fajta kapható. Olcsó és szép a torjai káposzta, két lej a torma kötése, nem drága az alma sem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

keddi piac, okt29
Fotó: uh.ro
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 29., 10:59
0 hozzászólás. 

Szépen sütött a nap, de nem volt még nagy tumultus a délelőtti órákban a városi piacon. Nem fogyott a székelyszentkirályi asszony házi tojása, egy lejért adta darabját. A kibédi vörös és fehér hagyma kilóját 2,50-3 lejben kínálta gazdája. Eltűnt a pirospozsgás paradicsom, haloványabb változatáért 5 lejt kértek. Lejárt a paprika, paradicsompaprika szezonja is, de itt-ott még árultak, 2,50 lejben egy kilót lehetett vásárolni a nem túl szép, foltos zöldségből. A román csípős paprika kilóját 10 lejben mérték, egy kisebb zsáknyi paradicsompaprikát is ugyanennyiért vesztegettek ezen a keddi napon. Fél kiló dióbél 15 lejbe, egy kiló alma a felsőboldogfalviak asztalánál 3 lejbe került.

Két lej volt a retek kötése, 6 lej egy kiló karfiol, 2,50 lej egy kiló sütőtök. Negyvenkilós zsákban is lehetett venni szép krumplit – 1,50 lejért kilóját. Tíz liter csipkebogyó 15, ugyanannyi kökény 10 lejbe került. A piactér első felében 10-12 lejért cirokseprűt, 10 lejért vesszőseprűt is lehetett kapni.

Gyertyát, mécsest is kínáltak. Az udvarhelyi Bálint Irén műhelyében öntött gyertyából többféle is volt. A hosszabb, vastagabb fajtát 25 darabos csomagban 5 lejért, a rövidebb, vékonyabból húszat 3 lejért. A pocakos, kupakos mécses darabja 1,30 lejbe került, az egyenes oldalúból 6 darab 7 lejt ért. A tető nélküli mécsesből négy darab 3 lejbe, a teamécses darabja 1,20 lejbe került.

Bőséges káposztából és krizantémból volt. A torjai árusnál a káposztafejek kilója 0,80 lejbe, a kisebb, közepes káposztát pedig 0,50 lejért lehetett megvásárolni.

Valóságos krizantémszőnyeggel terítették be a teret a virágárusok, akiknél egy szál 1,50 lejbe került. A fehér, lila, sárga, vörös, narancs és lila színekben virító cserepes krizantém ára mérettől, fajtától függően 2 és 30 lej között változott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."