Gazdaság » Piac

Városi piac: vigyorog a sütőtök

Sütött a nap, mosolyogtak az árusok és úgy tűnt, még a sütőtök is. Kedd van, piacoltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 12., 11:37
0 hozzászólás. 

"Nem nyíltak ki halottak napjára, pedig már régóta foglalkozunk vele. Ez ilyen, kiszámíthatatlan, mint a jó idő" – nevetett a máréfalvi asszony, aki a piactér hátsó felében rendezgette saját termesztésű árvácskáit. Látványnak sem volt utolsó a piros, lila, sárga színben virító virágok. Az ára sem borsos: egy tő 1,50 lej.

Szomszédjában gyümölcsfa-csemetéket 15 lejért, rózsatövet 5 lejért kínáltak. A torjaiak káposztája is megéri az árát: 0,60-0,80 lejért lehet megvásárolni kilóját. Szép, ép krumplit 1,70 lej/kg és sárgarépát 1,20 lej/kg zsákostól is lehet venni.

A nyárádmentieknél is megálltunk. A sütőtök kilója 2,50 lej, a spenóté 5, a petrezselyemé szintén 2,50 lej. A fodros salátát, a fej nagyságától függően 3 lejért, két kisebbet 2 lejért adták. A zöld színű kápia kilóját 4, a piros, sárga színűt 8 lejért mérték. Egy kilónyi fokhagyma 15 lej, ugyanannyi, mint egy kiló tisztított dióbél.

Volt ma román paradicsom 5 lej/kg, padlizsán 8 lej/kg. Az alma kilójáért 3-3,50 lejt, a körtéért 5 lejt, a szőlőért 6.50-7 lejt kértek. Egy kötés galambfalvi hónapos retek 2 lejbe került.

A házi tojás ára 0,80-1 lej között változott. Aki hecserli lekvárt akar eltenni, az is jól jár, ha szétnéz. A csipkebogyó levét több árusnál is kapni, egy liter ára egységesen 6 lej.

Láttunk még Szejkén termett dísztököt, darabját 1 lejért és ugyanonnan származó szárazbabot, egy kilót 15 lejt ért. A torma és a szárított csombor kötése 2 lej, volt. 8 lejbe került az ecetes torma, 10 lejbe egy üveg ecetben eltett tárkony és lestyán. De lehet kapni sóskát is: csomóját egy lejért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."