Gazdaság » Piac

Befigyeltek a bogyók, csövel a kukorica

Turistalátványosság lett piac, ahol a dinnye és a barack mellett az egres az új őrület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac2
piac2
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. június 30., 11:33
0 hozzászólás. 

A nem sok jót ígérő felhők sem vehették el a piacra kilátogatók vásárlási kedvét, így hát megérkezésem után hamar szerte is foszlottak. A piac elején a jól megszokott, fonott termékeket kínáló árusokkal találkoztam, akik árakban nem igazán, viszont portékában bővültek kicsit, ugyanis a kosaras néni most már fonott virágtartóval, míg a seprűs vesszőseprűvel is tudott szolgálni.

piac7

Akárcsak múlt héten a palánták ma sem a legkelendőbb termékek a piacon. Konstatálom közben, hogy krumplit nem igazán éri meg kistételben venni, hiszen ameddig egy kilóhoz két lejért, egy tíz kilós zsákhoz 15 lejért juthatunk hozzá. Nagy örömömre ott látom csövelni már a kukoricát is az árusok pultjain, ahol mindössze két lejért kelleti magát.

Az ernyős standok mellett nehéz nem észrevenni a dinnyeárus lányt, akit kicsit meg is sajnálok, mert úgy látom, cseppet sem esik jól neki a nagy melegben, a napernyők hatáskörén kívül menedzselni a dinnyebizniszt. Legalább a telefonja szórakoztatja. A görögdinnyét 2, a sárgát 7 lejét kínálja.

piac4

Rögtön mellette telepedtek le a nénik, a piac új lakóival, a bogyókkal. Többféle egres és ribizli nyújtózkodik a kosaraikban. A nagy szemű egres literét 5 lejért, míg a feleakkora szemű üvegegresét 4 lejért árulják. A baracktesók ára is folyamatosan esik, kajszifivérnek csupán 6 lejbe,  kisöccsének, a sárgabaracknak 8 lejbe kerül kilója.

piac5

A piac hátsó felén alig találni valakit. A muskátlik, begóniák, szegfűk és margaréták továbbra is 4-4 lejért kaphatóak. A nagy pangást egy többnyire lányokból álló turistacsoport töri meg, akiknek egy elég kifinomult humorral rendelkező árus ajánlja az uborkát. Úgy tűnik, őket nem igazán varázsolja el az udvarhelyi piac. Kifele jövet újra találkozok velük, ekkor már kicsit feldobottabbak, hiszen megtalálták a kalap- illetve a fagyi-árusunkat.

piac6

Már kanyarodnék ki a piacról és látom, hogy újra ott kedveskednek a piac háromnapos kiscsibéi, akik továbbra is 3 lejért vihetők.

piac8

Árusukkal, még váltok is néhány szót, elmondja, hogy egy hete látta az újságban a kis jószágokat.

 

Ízelítő:

Paradicsom 5 lej/kg

Paprika 5 lej/kg

Káposzta 2 lej/kg

Meggy 6 lej/kg

Cseresznye 7lej/kg

Sárga paszuly 8 lej/kg

Zöldhagyma 1,50 lej/kg

Padlizsán 6 lej/kg

Krumpli 2 lej/kg

Uborka 3,50 lej/kg

Murok 2 lej/kg

Méz 24 lej/kg

Karfiol 6 lej/kg



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."