Gazdaság » Trendek

Női lendület az udvarhelyi RMKT-ban

Tisztújító küldöttgyűlést tartott az udvarhelyi közgazdászok szakmai szervezete. Arros Orsolya az új elnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Van sütnivalójuk fotók: Kozma Ernő
Van sütnivalójuk fotók: Kozma Ernő
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. december 12., 15:47
0 hozzászólás. 

A MÜTF termében gyűlt össze az udvarhelyi RMKT (Romániai Magyar Közgazdász Társaság) aktívabb tagjainak maroknyi társasága, hogy elfogadják az új elnökjelölt és csapata pályázatát.

A leköszönő elnök, Tankó László és segítői, Szakács Pál Erzsébet, valamint Benedek László összefoglalták az elmúlt két-két és fél év eredményeit. Egy haldokló szervezetet vettek át, amely többek közt a most pályázó Arros Orsolyának és Tamás Rékának köszönhetően is lendületet kapott - hangzott el.

RMKT

Több szakmai előadást tartottak, szövetségre léptek a helyi vállalkozók szövetségével, a Kolozsváron már régebb óta működő Közgazdász Borklub udvarhelyi meghonosításával közösségi alkalmakat teremtettek az aktuális szakmai kérdések, témák megbeszélésére.

Az ősszel Udvarhelyen szervezett országos vándorgyűlést is sikeres rendezvényként könyvelhették el a tagok. Tankó szerint a gazdasági válság révén a közgazdászok reflektorfénybe kerültek, és ezzel megnőtt a szakma társadalmi felelőssége is. Nemcsak a pénzt, hanem a hozzáadott értéket is kell nézni.

Elhúzták a mézesmadzagot

A most pályázó csapat kihívó ellenfelek nélkül indult. Pályázatukat az elnökjelölt Arros Orsolya mutatta be a csapattagokkal együtt. Rajta kívül Tamás Réka, Geréb László, Kozma Ernő, és Kisfaludi József irányítja majd az országos ernyőszervezet helyi kirendeltségét.

arros-tamas

Céljaik közt szerepel az általános előadások, tréningek mellett a szűkebb szakágak fejlődésére lehetőséget adó szakkörök átszervezése, a sikeresnek bizonyult farsangi bál és a borklubok folytatása. Jövőre a terveik szerint Pál Rozália, a Garanti Bank vezető elemzője, Kosza Aliz business mentor, Kádár Magor kommunikációs szakember tart előadást, a Prisma Egyesület trénerei pedig vezetőképzést.

rmkt5

 

Tankó megjegyezte, hogy Arros Orsi és Tamás Réka által a szervezet vezetőségében megerősödhet a női empátia és látásmód szerepe. A pályázatot egyhangúlag elfogadták a küldöttek, pezsgővel és az új női energiák által előállított mézes kaláccsal ünnepeltek.


címkék: Arros Orsolya RMKT

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."