Verestóy: Nem Bunta az RMDSZ jelöltje!

Arros Orsolya Kelemen Hunorral és Verestóy Attila RMDSZ-szenátorral tartott lakossági fórumot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

t-2491
t-2491
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 27., 14:11
8 hozzászólás. 

Aki nem a szövetséggel tart, az akkor is „megbélyegzett" lesz, ha Bunta Leventét újabb mandátumhoz segíti – bocsátotta előre Verestóy Attila RMDSZ-es szenátor a szerda délutáni lakossági fórumon a Bocskai-házban. A tanácskozás témája főként a kampány utolsó száz méterének toborzási taktikája volt, és mondhatni, intim körben zajlott, hiszen összesen húsz-harminc, jórészt a párthoz kötődő résztvevővel zajlott.

Az első sorban, félkörben ültek az RMDSZ önkormányzati képviselőjelöltjei – jórészt azok, akiknek a hangja hallható az egyesek szerint kiszivárgott, mások szerint célirányosan kiszivárogtatott hangfelvételen. Nem sokat beszéltek, leszámítva azt, amikor a kampány során tanúsított, Arros Orsolyával való együttműködésről igyekeztek meggyőzni a szenátort és Kelemen Hunor szövetségi elnököt.

Elnézik a csúnya szavakat

Csak akkor lendültek bele igazán, amikor egy újságírói kérdés kitért a rögzített beszélgetés tartalmára is, noha Kelemen megbocsátólag legyintett a hangfelvételre, mondván, időnként mindenkinek kiszaladnak csúnya szavak a száján, és inkább az a jellemhiba, ha valaki titokban felvesz, majd közread egy zárt körben elhangzó beszélgetést.

t-2466

A hangfelvétel szerint azonban az RMDSZ udvarhelyi kampánystábjának kérése volt, hogy a városi tanácsosok ne fogadják el Székelyudvarhely fenntartható fejlesztési stratégiáját. Benedek Árpád Csaba alpolgármester a felvetésre úgy reagált, hogy a kiszivárgott felvétel nem a teljes tanácskozást tartalmazza, hanem manipulatívan összevágott szöveg.

Erre többen is bólogattak, majd Arros Orsolya lezárta a kérdést azzal, hogy nem tartja korrektnek, hogy a városháza honlapján két házasságkötés közé rejtsenek el egy ilyen fontos dokumentumot, és közvita nélkül fogadják el azt, ezért kérte, hogy előbb legyen lehetőség megvitatni a témát, és nem megfúrni akarta a stratégiát.

Most már megvolt közvita, és ő is adott le javaslatot a stratégia módosítására – mondta el. Férje, az önkormányzati képviselő Géczi Levente kiegészítette: május 30-án tanácsülés lesz, amelynek az első napirendi pontja a stratégia elfogadása.

Van, aki a választásról sem tud

A fórumon Kelemen Hunor beszélt az RMDSZ jelöltjeiről, a székelyföldi jelöltek helyzetéről: kiderült, hogy 54, jórészt székelyföldi településen nincs is ellenjelöltjük, így csakis RMDSZ-es lehet a polgármester. Hozzátette, az emberekben tudatosítani kell, hogy akkor is el kell menni szavazni, ha csak egy jelölt van, mert a részvételi arány fontos.

Az udvarhelyi helyzetről úgy nyilatkozott, nem elégedett az utóbbi évek tevékenységével. Szerették volna megtartani az előválasztást, de „Levente" nem vállalta, amit helytelenít, hiszen „aki nyolc éve vezeti a várost, nem bújhat el" egy ilyen feladat elől. Így „a szövetség" berkeiben nem volt kérdés, hogy „Orsolyával" mennek tovább, akiben megbíznak.

Verestóy szerint a választók jó része most még nem tudja, kire fog szavazni június 5-én. Sok múlik azon, hogy a lakók elhiszik-e, hogy Arros jó gazdája lesz a városnak, s ennek hirdetésében számít az önkormányzati képviselőkre. Többször is nyomatékosította meggyőződését, hogy a települések fejlődésének „az az ára", hogy jóban kell lenni a szövetséggel.

„Nincs olyan projekt, amelyben nem volt szükség a szövetség hathatós segítségére" − jelentette ki, hozzátéve, hogy még Balánbánya is megelőzi most Székelyudvarhelyt, az udvarhelyszéki községekről nem is beszélve. Ezt a lemaradást csak a szövetséggel lehet behozni − vélte, és a tanácsosok lelkére kötötte, tájékoztassák az embereket, hogy nem Bunta Levente az RMDSZ jelöltje, mert sokan még mindig ebben a hitben vannak.

Gyimesfelsőlokon bevált a női polgi?

A szövetség becsületét ideig-óráig le lehet rombolni − utalt a hangfelvételre a szenátor −, de az egy sziget, és előbb-utóbb visszaépül. Benedek Árpád Csaba beszámolt arról, hogy az önkormányzati képviselők már vagy háromszáz székelyudvarhelyi lakásban jártak, és a választók körében nem olyan rossz az RMDSZ megítélése, mint ahogy a közösségi oldalak „hangos" szereplői miatt tűnik. Ezzel együtt olyanok is vannak, akik azt sem tudják, hogy június 5-én választások vannak.

„A média nem segít" − jelentette ki továbbá Verestóy. Kelemen hallott olyan előítéleteket, hogy Udvarhelyen egy nőt nem választanak meg polgármesternek. Ő viszont ennél haladóbb szellemiségűnek hiszi városunkat, tekintve, hogy még Gyimesfelsőlokon is több mandátumra megválaszottak egy nőt, Bodor Piroskát. Ő is jó választásnak bizonyult, rendet tartott a községben – mondta Kelemen.

Arros Orsolya elmondása szerint a bejelentését követő első két hétben még szenzáció volt, hogy nőként indul a polgármesteri pozícióért, de azután mindenki napirendre tért fölötte. Egyúttal megköszönte „a szövetség" bizalmát, és remélte, hogy majd meg tudja hálálni azt. Egyúttal kifejtette, az utóbbi időszakban nagyon jó volt az együttműködés közte és az RMDSZ többi helyi, megyei képviselője között.

Bunta Verestóynak köszönhet mindent?

Verestóy emlékeztetni akart mindenkit arra, hogy Bunta Levente tevékenysége kapcsán nem az utóbbi két hónap történéseit kell figyelembe venni, hanem az előző évek gyakorlatát, például, hogy hónapokig kellett várni az engedélyekre, és a polgármester nem igazán volt a hivatalban, nem állt szóba a lakókkal.

t-2462

Elmondása szerint a szenátor tudatosan nem folyt bele az idei kampányba, mert Bunta Levente, annak ellenére, hogy személyesen neki köszönheti a karrierjét, most be akarta vonni valamiféle párharcba. Meggyőződése szerint „új módi" lesz Udvarhelyen, egy városlakóbarátabb város. „Az eddigi polgármesternek is volt néhány barátja" − jegyezte meg hamiskásan, mire többen felkuncogtak a teremben.

Úgy véli, itt az idő, hogy a lakók legyenek a polgármester munkaadói, ahelyett, hogy a polgármester legyen néhány ember munkaadója. Beszédét követően elköszönt, mert átsietett a „jelenlegi polgármester" által megszervezett sportgálára, hogy átvegye az általa finanszírozott Székelyudvarhelyi Kézilabda Clubnak (SZKC) szánt díjat.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2016-05-27 16:06:56
"a települések fejlődésének „az az ára", hogy jóban kell lenni a szövetséggel"

Ez valami zsarolás-féle akar lenni? Elmentek ti a hadd ne mondjam hova... Bunta is milyen jó barátotok volt évekig, aztán a fejlődés kimerült néhány renoválásban és pár körforgalomban. Tűnjetek el egyszer s mindenkorra.
avatar
kszl
2016-05-27 20:52:06
Na erre iszok egy sört... ezt fel kell dolgozni....
avatar
jutacs
2016-05-27 21:27:25
Szerintem ez a verestói ürge jódolgában már olyan távol van a való világtól, mint valaha Elena Ceausescu.
Vonuljon be az aggok házába, ott kevesebb kárt okoz.
avatar
ÁtMentaLista
2016-05-29 21:42:20
„Nincs olyan projekt, amelyben nem volt szükség a szövetség hathatós segítségére" − jelentette ki, hozzátéve, hogy még Balánbánya is megelőzi most Székelyudvarhelyt, az udvarhelyszéki községekről nem is beszélve. Ezt a lemaradást csak a szövetséggel lehet behozni − vélte........


http://uh.ro/itthon/helyhatosagi-valasztasok/25174-buntat-nem-lehet-leultetni
...
A tisztségben levő polgármesternek jó viszonyt kell ápolnia mindenkivel, aki megérdemli, akivel lehet. „Most éppen összevertük a port, mert azt mondtam, hogy a költségvetésnek egy részét jó lenne, ha Udvarhelyre utalnák, és abból fejlesztenénk. Vagy velem van baj, vagy azzal van baj, aki ezt rosszul fogadta..." (Bunta Levente)

itt talán ki is merült a hathatós segítség RMDSZ vezetők részéről...
avatar
kovacskingakovacs
2016-05-30 12:24:03
szomorubb
"Többször is nyomatékosította meggyőződését, hogy a települések fejlődésének „az az ára", hogy jóban kell lenni a szövetséggel." hogy lehet ilyen nyilvanosan zsarolni???? Ez is szanalmas, de az is, hogy mar magyarazkodnak, hogy a jeloltjuk, azert nem fog nyerni mert no. Fel kellene ebredni, hogy nem csak a nemevel van baj.
avatar
ooloo
2016-05-30 13:38:43
"az udvarhelyszéki községekről nem is beszélve. Ezt a lemaradást csak a szövetséggel lehet behozni"

HAAHHHÓÓÓÓÓ!!!! Pl. Siménfalván 16 (tizenhat) éve rmdsz-es PM vaaaaaaaaaannn!!!!! Hogy lehetett ott lemaradni????? Mit kell behozni??? Kiveeel????
avatar
guru
2016-05-31 22:58:07
RMDSZ
Verestoji nem segített semmit a városnak az elmúlt nyolc évben és azelőtt sem. De érdekes
módon családja szerzett földeket, gyárakat ( Matrica, Famos részvények,stb.) Épületeket : Junior,Bethlen utcai volt fogászat, Fényes stb.) Elegünk van belőle,,,,
avatar
jutacs
2016-05-31 23:17:47
Verestói nyilvánvalóan közpénzből lett milliárdos, befolyását pénzre, saját haszonra váltotta, mialatt politikai teljesítménye nulla.
Nyugodtan bevonulhat a sittre .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."