Nem vagyunk tökkelütöttebbek, mint mások

A közvetlen brüsszeli forrásokról beszélgetett Arros Orsolya, Kiss Antal és Derzsi László. Kiderült, csupán önbizalomra van szükségünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Arros Orsi-1
Arros Orsolya és Kiss Antal, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. május 19., 14:11
1 hozzászólás. 

A brüsszeli pályázatok népszerűsítése céljából érkezett Székelyudvarhelyre Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója. Arros Orsolya RMDSZ-es polgármesterjelölt vele és Derzsi László pályázati szakértővel, illetve tanácsosjelölttel beszélgetett.

„Érdemes szakmailag jól megalapozott projekteket beadni, érdemes Brüsszelt komolyan venni" – mondta Kiss Antal, majd beszámolt a palyazatokmagyarul.eu és a nyeromagyarok.eu weboldalakról. Előbbi segít megtalálni, hogy milyen aktuális brüsszeli kiírásokra lehet pályázni, amelyekből jelenleg is körülbelül száz található az oldalon.

Arros Orsi-2

Utóbbi jó példákkal szolgál, kiváló magyarok korábbi találmányait, valamint napjaink győzteseit mutatja be. Az ügyvezető igazgató egy Nyerő Magyarok címen kiadott könyvecskét is bemutatott, a matyómintákkal tömött nyomtatvány önbizalomnövelő lehet, Puskástól a C vitaminig mindent megtalálunk benne. Ha valakinek önbizalomnövelésre van szüksége, kölcsönveheti a könyvecskét szerkesztőségünkből. „Nincs amiért szerényeknek lennünk, semmivel sem vagyunk butábbak, sem hülyébbek, sem tökkelütöttebbek, mint más nemzet fiai" – fogalmazott Kiss.

Arros Orsi-4

Derzsi László arra mutatott rá, hogy a közvetlen brüsszeli források kihasználása Székelyföldön annyira nem, de Románia szinten minimális, ezért nagyon fontos, hogy az MFK felvállalta ezek népszerűsítését, és szakmai segítséget is nyújt a pályázatokhoz.

„Ha a székely fővárosban vannak jó ötletek, mi szívesen nyújtunk segítő kezet" – mondta Kiss és hozzátette, hogy a pályázatoknak pénzügyileg is jól megalapozottaknak kell lenniük. Arros Orsolya megköszönte a felajánlott segítséget és elmondta, nagyon szeretné, hogyha erre támaszkodhatna a város fejlesztése. Szerinte, amire lehet pályázni, arra kell is, a városlakók pénzét pedig arra kell költeni, amire nincs európai pénzforrás.

Arros Orsi-3

A beszélgető felek arra jutottak, hogy nem a könnyű pénzeket kell lehívni, hanem egy koncepciót kitalálni, hogy pontosan hová szeretnének eljutni, és megkeresni az odavezető utat. Az európai példák is azt mutatják, hogy azokat támogatják szívesen, ahol látják a befektetett munkát, a szakmai hátteret, a koncepciót, az elkötelezettséget.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jlogan
2016-05-21 05:38:55
Naajon de naajon akarnak dolgozni
Bunta könyvet avat, ezek itt a nesze semmit fogd meg jólt! Miért is nincs minden évben választás?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."