Itthon » Gazdaság

Jobban veszik a drágát

Körbenéztünk, mit és mennyért kínálnak a fenyőfakereskedők. Alkudni is lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

fenyovasar-23
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. december 17., 15:18
0 hozzászólás. 

Néhány éve már csak a Junior épülete mellett levő parkolóban lehet közterületen karácsonyfának való fenyőfát árulni. Nincs ez másképp idén sem,  december 15-e óta lehet hivatalosan fát vásárolni ott.

 fenyovasar-20

A parkoló egyelőre koránt sem telített, néhány éve nagyon benézték a kereskedők a piaci szükségletet, így rengeteg fa ment kárba. Azóta csak óvatosan hozzák az eladásra szánt fenyőt. Jelenleg nagyjából 6-7 kereskedő van kint a termékeivel. Az egyik árus idén 200 fát hozott eladásra, azt mondja tavaly is maradt a nyakán.

Az árak jelenleg még elég képlékenyek, bár szinte mindenki ezüstfenyőt árul. A másfél méteres 25 lejtől indul, de a nagyobbak akár 200-250 lejbe is kerülhetnek. Legalábbis elsőre ennyit mondanak, de ahogy az egyik kereskedő fogalmaz: „Az ára annyi, amennyit kifizetnek érte. Mi mondunk ennyit, aztán ki tudja mennyért adjuk el" – meséli nevetve.

fenyovasar-21

A másik közkedvelt beszerző hely a terelőút mellett működő magánkertészet. A tömött ágú szimmetrikus normand fenyőket direkt erre a célra nevelik, és importálják az országba. A borsos ár ellenére is minden évben elfogy a szállítmány. Ungvári Ibolya, a kertészet munkatársa elmondta, már kialakult egy törzsvásárlói kör, ők azok, akik minden évben visszatérnek. De folyamatosan nő a normand fát vásárlók száma annak ellenére, hogy a hazai fenyő sokszorosába kerül. Tavalyhoz képest még drágult is, így most méteréért 95 lejt kell fizetni.

fenyovasar-22

Beszerezhetjük a karácsonyi fenyőt máshonnan is, a városban több kapualjban, magánterületen, árulják a tűlevelűeket.

Az egyik ilyen hely a központban van, ahol 40 lej a kiindulási ár.

fenyovasar-24

Szélesebb a kínálat a Villanytelep és a Tompa László utcák találkozásánál. Itt az árak 35 lejtől indulnak, igaz, ezért az árért csak egy asztali díszt kapunk, és a nagyobb csarnokok díszítésére alkalmas 500 lejes óriásfenyőkig tart a termékskála.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."