Itthon » Gazdaság

Tovább röhögteti magát az alpolgármester és a városháza

Valaki kapott még két óra alatt építkezési engedélyt Udvarhelyen? Benedek alpolgármester rekordot döntött!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Ni, mi van az oldalán? fotó: Egyed Ufó Zoltán
Ni, mi van az oldalán? fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. május 15., 13:42
23 hozzászólás. 

Újdonságok vannak a Benedek alpolgármester törvénytelenül épült házának ügyében: a polgármester által ígért nyomozás „folyamatban van", az engedélyről semmit nem árulnak el, de „hamarosan felkerül a honlapra". Nyilatkozta portálunknak Bálint Attila, a polgármesteri hivatal fősajtószóvivője a napokban. Jaj, hogy ez nem újdonság, több mint egy hónappal ezelőtt is ezt mondták? Igen, de ezúttal Bálint Attila nyilatkozta. Jaj, hogy egy hónappal ezelőtt is ő nyilatkozta? Na, s akkor mi?

Magukat nem járatták hónapokig, vagy akár évekig a polgármesteri hivatalba, míg el tudtak intézni egy-egy apró ügyet? S akkor miért csodálkoznak azon, hogy nekünk nem sikerül kiszedni belőlük egy alapszintű közérdekű információt másfél hónapon keresztül? Csak viccelek, az információ áramlását senki nem tudja megakadályozni, de ezek tényleg azt hiszik ott a hivatalban, hogy mi mind barmok vagyunk, s járathatnak minket hónapokig, mert nem fogunk lépni semmit.

Kezdjük a Bunta Levente által beígért kivizsgálással, ami másfél hónap után még mindig folyamatban van. Mit nyomoznak annyit? Csókolom, még dolgoznak ott maguknál, vagy mindenki alszik? Majd, ha jön a DNA vizsgálódni valami témában, melyet önök nem voltak képesek pár éve kitisztázni, akkor majd hirtelen mindenki felébred mély álmából, s elkezd nyafogni, hogy politikai megrendelésre jönnek hozzánk, mert magyarok vagyunk. Senki nem fogja azt mondani még véletlenül sem, hogy azért jöttek hozzánk, mert korruptak vagyunk, ugye.

A „hamarosan felkerül a honlapra" információról azt kell tudni, hogy nyilvános információ. Az, hogy ki mikor kapott építkezési engedélyt, az egy közérdekű, nyilvános információ. A 2001-ből származó 544-es törvény alapján a közérdekű információkat lehet kérni szóban vagy írásban. A szóban kért információt a sajtónak azonnal ki kell adni, vagy legtöbb 24 órán belül, ezt tisztán írja a törvényben. Amióta mi kértük, eltelt pontosan 1085 óra. Semmi válasz. Április 8-án leadtunk egy kérést a városházán, hivatalosan, írásban kértük az információt. A törvény alapján 5 napon belül kellett volna válaszolniuk rá, ha nem adják ki. 10 napon belül kellett volna közölniük, ha szükségük van még időre, és 30 napon belül akarják kiadni.

Eltelt 30 nap, el még 10, az érintettek gyerekesen büszkék, hogy sikerült megtartaniuk maguknak az információt. Kábé azon a szinten állnak, mint a 4 éves fiam, aki hasonlóképpen próbálja bebizonyítani, hogy keményebb nálam: „én tudom, de neked nem mondom el". Na, ma délben feljelentettük a polgármesteri hivatalt. Érezzék, hogy jogi következményei is lehetnek a játékuknak. Játsszanak inkább a pucukájukkal a homokban, ha még ennyire gyerekek, ne a mi munkaidőnket pazarolják!

Tegnap este meglátogattuk ismét az új Benedek-rezidenciát. Meglepő módon, az egyik eldugott sarokban találtunk egy táblácskát az építőtelep adatairól.

benedek2haza2ufo

A tábla természetesen nem teljesen a törvényes előírások alapján lett kihelyezve, a telek egyik bejáratától sem látszik, száz métert kellett osonnunk a szomszédos kukoricásban, hogy rábukkanjunk, eldugva egy terasz alatt. Van az a mese, hogy „hoztam is, meg nem is, van is, de nincs is". Ehhez hasonló ez a tábla is, ha jönnek az ellenőrök, s bemennek a házhoz, akkor van valami, de ha nem kívánt érdeklődő jár erre, és nem megy be az udvarra, akkor inkább ne lásson semmit. Még jó, hogy nem az emeleti hálószobába rakták ki.

A tábla tartalmaz egy-két nagyon értékes információt azok közül, amiket mi is igényeltünk, hiába. Az építkezési engedélyt Benedek Árpád Csaba és felesége nevére állították ki, április elsején. Azaz pont azon a napon, amikor megjelent a mi első anyagunk arról, hogy Benedek törvénytelenül építkezik. Véletlen lenne?

Felmerül bennünk a kérdés, miért nem trükközték meg picit a dátumot, miért nem adták ki februári vagy márciusi dátummal? Ennyire amatőr a polgármesteri hivatal urbanisztikai osztálya, hogy nem tartott meg üres iktatószámokat? Vagy nem mertek cselezni, mert nem viszik saját bőrüket vásárba az alpolgármester házáért?

Az előbbinél sokkal fontosabb kérdés az, hogy lehet-e két órán belül, azaz 2 órán belül építkezési engedélyt kiadni Udvarhelyen. Benedek bebizonyította, hogy lehet (azaz lehetne). Április elsején 13 óra után jelent meg az anyag oldalunkon, még kellett egy kis idő, amíg az érintettek elolvasták, 4 előtt véget ér a munkaprogram a városházán, azaz hozzávetőleg 2 óra alatt sikerült Benedeknek összeszednie az iratokat és megkapnia az engedélyt. Ha van valaki az olvasóink közül, aki ennél gyorsabban intézett építkezési engedélyt Udvarhelyen, szóljon ránk azonnal, nehogy Benedeknek adjuk a rekordot tanúsító oklevelet!

Még egy izgi kérdés merül fel nálunk: miért mondta nekünk azt Benedek április 3-án, másfél nappal építkezési engedélyének kibocsátása után, hogy nem emlékszik, mikor kapta az engedélyét.

Három lehetséges választ találtunk erre a kérdésre. Egy: nagyon rossz a memóriája, ezért tényleg nem emlékszik, hogy a polgármesteri hivataltól másfél nappal azelőtt kapta ezt a hatalmas ajándékot. Csak, ha ennyire nem működik az agya, mit keres ebben a tisztségben? Kettő: nem tudta, mit hazudjon. Lehet, hogy még nem volt meg az engedélye, s nem tudta, hogy mikori dátummal lesz kiállítva. Lehet, hogy megvolt, de ha elmondja, hogy elsejei dátummal van, akkor beismeri, hogy a cikkünk hatására lett meg, ami bizonyára ciki számára. Három: az is lehet, hogy emlékezett ő, hogy mikor kapta, de hazudott nekünk. Nem csodálkoznánk, nem ez lenne az első alkalom, hogy hazugságon kapjuk.

Valami azért továbbra is gyanús az ügyben. Ha tényleg van Benedeknek engedélye (amíg nem látom, nem hiszem), akkor miért olyan titkos? Csak a törvénytelen dolgokat szokták titkolni itt a városházán, a törvényeseket azonnal kiadják. Tehát valami sumákolás gyanúja merül ott fel, akárhogy is nézzük. Majd ha lesz annyira férfi Benedek, hogy kiálljon az engedélyével, és arról majd kiderül, hogy rendben van, akkor elszáll ez a gyanú, de addig még sok van, s sok kérdés is merül fel. Például ilyenek: ha Benedek április elsején kaphatott törvényesen engedélyt, akkor miért ne kaphatott volna egy-két hónappal vagy fél évvel előtte is? S ha kaphatott volna, akkor miért nem kérte? Na, mindegy, sok kérdésünk van még, ami válaszra vár.

benedek2haza3ufo

Addig is, míg kérdéseink válaszra várnak, indítunk egy napi rendszerességgel jelentkező sorozatot Benedek házáról. Hogy mi lesz benne pontosan, jövő hét elejéig még meglepetés. Ha meg akarják tudni, miről van szó, kövessék naponta az uh.ro-t, Benedek alpolgármester is ezt teszi. Mikor épp nem azon dolgozik, hogy még jobban halogassa ügyének tisztázását, egészen a 2016-os választásokig, hogy nagyobbat csattanjon.



23 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-05-15 18:40:40
Ha bekopog a DNA Udvarhelyre, lesz lanccsörges nehany uri boka körül.
Ideje lenne.
avatar
zterex1
2015-05-15 22:48:42
Na és mit ír a táblán, hogy mikor kezdődött az építkezés? Hát április elsején, a bolondok napján. Tehát a korábbi fénykép az épületről csak számítógépes trükk.
Itt már látszik a hazugság.
avatar
kontra
2015-05-15 23:11:17
Hogyan lehet 4 évre kérni az építkezesi engedélyt? Pontosabban mitől függ, hogy milyen hosszú érvényességgel adják ki?
avatar
bdbogyo
2015-05-16 00:41:13
Kép címe
Az első kép címe akár az is lehetne: Gyűlnek a vihar felhők!! xD
avatar
Nero
2015-05-16 08:06:58
Vegre egy tökös oknyomozo ujsagiro aki nem fel zavarosabb vizekre evezni...Hajra Ufo Zoltan, nagyon tetszenek a cikkeid.
avatar
ooloo
2015-05-16 10:06:55
csaxólok
Ilyen ügyekben szét lehetne nézni még pár közeli községben is. Aranybányák vannak...
avatar
hahaha
2015-05-16 12:50:43
Ez jó, csak éppe annyi, hogy millió egy dolog van amiben ilyen fasza oknyomozást kellene csinálni...
avatar
harmatka
2015-05-16 13:45:56
Garázsbontások és egyebek...fertőzés a vízeletben
Az alpolgi mennyire arcos volt Gáborékkal...aztán, hogy ne csak őket leckéztesse kiválasztotta a Sportcsarnok melletti negyedet és adjál neki....
Sokszoros kamattal kifizettette az esetleges garázsbérelmaradásokat és lebontatta aki nem volt hajlandó ezt a kamatos kamattal kiszámlázott ,,bért,, fizetni.
Erre kiderül, hogy még sárosabb mint akiket pellengérezett. Szép !
Remélem, nem csitul el ez az eset sem...kiderül rendesen, hogy építkezési engedély nélkül épített és , hogy ,,mutyizással,, megoldotta az engedélyt úgy ahogy fentebb olvasható.
Mikor lesz már egy példaértékű vezető ebben a városban? Akinek az életmódja is példa..nem bort iszik és vízet prédikál. Hogy lehetne bízni ezekben a ,,tisztségviselőkben,, ? Képmutató társaság..klikkesedve és külön külön. Vállalja fel az igazi arcát fiatalember, ne alakoskodjon feleslegesen tovább.
És más miért kell mindenre hónapokat várjon a hivatalban? Ez az önmaguk városa és városháza és hivatala???? Keserves...
avatar
compostela
2015-05-16 13:56:26
suss
A baj az, hogy mi röhögtessük magunkat, hogy ilyen vezetőket engedünk oda, nem okulunk, négy év után még egyszer megválasztjuk őket. Csak szólok, hogy jövőben megint választások vannak... Annak idején mikor bunda eljött a megyei tanácstól tapsoltak ott örömükben ( szó szerint), hogy megszabadultak tőle, erre magával hozta ezt a jött-ment város managert is... az alpolgiról meg annyit, ha kimennénk a városba, bekötött szemmel 15000 nála jobbat találnánk. De hát pont ezt a csúnyát?...
avatar
mzolee
2015-05-16 22:33:00
re:
avatar
Nero
Vegre egy tökös oknyomozo ujsagiro aki nem fel zavarosabb vizekre evezni...Hajra Ufo Zoltan, nagyon tetszenek a cikkeid.


Szerintem is jo ujsagiro, csak kar hogy nem teszik tonkre magukat a cikkekben erintettek, hogy valamit is jova tegyenek a hulyesegeikbol.
avatar
ijano
2015-05-17 21:59:53
Végre pontot kellene tenni ezeknek a korrupt előljáróink cselekedeteire!DNA ide vagy oda ,de ha itt elszabadulna a pokol,akkor az összes lógna a hivatal erkélyén vagy erkélyéről! Zoli az érdem a tied!Mert ritka az az ujságíró aki ezeket a valós dolgokat megírja és dokumentálja!Kitartást UFÓ!
avatar
jutacs
2015-05-17 22:33:27
Minden nepnek olyan vezetöje van, amilyet megerdemel
avatar
olvaso
2015-05-18 11:56:03
Gratulacio
Egy jo tanacs.
Telepitsen a telefonjara egy, a beszelgetesek SD kartyara rogziteset lehetove tevo software-t.
Ha eddig nem kapott fenyegetest, szerintem a heten szamithat ra.

Koszonjuk a cikket, es a bele fektetett munkat.
avatar
Will
2015-05-18 12:50:37
:))
Hol is kezdjem? Talán ott, hogy tulajdonképpen nem történt semmi és mégis egy igazi szappanopera, amivel szemben állunk...A szerző, az éppen aktuális kiszemelt áldozatával szemben szarkazmus, riposzt valamint a kommentelés, alapfegyvereit használja és vagy dicsőségben részesül vagy unalmassá válik:)) Az újságírók a demokrácia felügyelői, és ily módon a létező legerősebb hatalmi ágat képviselik. Feladatuk, hogy felügyeljék, hogy a politikusok hogyan bánnak az ideiglenesen rájuk bízott hatalommal. Hogyan is működik ma ez az elv Székelyudvarhelyen? Hogyan lehet élni és visszaélni vele? ... Mindenki annyit ír, amennyit jónak lát... Mindenki annyit lát, amennyit az emberi lelkiismerete és becsvágya megenged.
avatar
harmatka
2015-05-18 14:34:20
Fb-s magyarázkodás
Kedves Ufó, ha ismerősöd a főszereplő azon a közösségi portálon, akkor már biztos olvastad, milyen egyszerű és szép magyarázat jelent meg az oldalán. Minden rendben van, nagyonis :-) :-)
Nekem most linkelték be, nagyon kézenfekvő a ,,magyarázkodás,, , sőt .... :-) Csak miért kellett ennyit késsen? Ki kellett minden szót találni?
avatar
szattilasz
2015-05-18 19:08:35
Sz. Attila
A zsémbelést megértem, ami legfeljebb pár hasonló cipőben járó (építkező) városlakónak fogja még-jobban megnehezíteni a dolgát, de az ítélkezés ezen módját, amikor egy vezető pozícióban lévő felnőtt embert így meghurcolunk verbálisan, ezt nem. Újságírás ide vagy oda, ezt a cikk egy-legalább ugyan olyan súllyal bíró, hatalommal való visszaélés, mint amilyen annak a tartalma. Ha igaz ugyan amire utal.
avatar
jutacs
2015-05-19 06:39:51
Ennek a nyikhajnak a budijat miert nem dozeroltak le?
Hozzakepest a Gabor-csalad a gerincesseg mintakepe
avatar
Will
2015-05-19 07:35:58
Sz. Attila
Igazad van!
avatar
Will
2015-05-19 07:40:02
Most még nehezebben lehet majd epitkezesi engedelyt szerezni...Kevesebben fognak epitkezni, vissszafele sult el ez a cikk:))) Azzok a fiatalok akik hazrol almodtak, es volt egy kis penzuk is ra, majd epitenek valahol a kornyeken, ahol nincs ufojaras:)) Udvarhely meg marad minden a regi... ahol mar harom szekely van, ketto szidja egymast:)))
avatar
kovacs45
2015-05-19 09:15:44
mivan?
Na még a végén a drága alpolgi lesz az ártatlan bárány.
Kicsit túl sok az egybeeső dátum és a véletlen ahhoz, hogy elhiggye az ember, nincs sumákolás. Nagyon helyesen járt el az újságíró ebben az esetben. Sajnos az ilyen emberek, mint ez a Benedek Árpád Csaba vagy Kulcsár Székely, már csak kolonc a város nyakán, mérgezik a város életét.
Aki meg ezt nem látja be és még védi ezt az sumákot, és ilyeneket ír, hogy ez a cikk "hatalommal való visszaélés" az nagy valószínüséggel a s***nyalója. Nincs ép eszü ember aki egy ilyen után még neki ad igazat. Persze, épitkezzünk illegálisan, 1 nap alatt kapjunk engedélyt mikor kiderül a dolog, a pornép aki meg robotol egész nap várjon rá éveket, mert ők senkik. Hát tudod mit? *****dj meg.
Én az ilyent már csak úgy hívom, hogy "Gyurcsány szindróma".
Amit meg a fb-on írt ez a "jóember" az egy vicc. Jobban tette volna ha csendben marad.
avatar
jutacs
2015-05-19 13:57:27
Vezető pozícióban levő ember ezerszer jobban tartsa be a törvényeket , mint más.
Hanem nincs olyan alpári minősítés, amit meg ne érdemelne. Az ilyen vezető húzzon a nyavalyába a városirányítás környékėről is.
avatar
hunikovacs
2015-05-19 14:04:56
Röhögteti??
Jó cím,röhögtetik magukat... de ki röhög kit?? Akin röhögünk,az közpénzekből markolászik munka nélkül (még ha csak a nem kicsi fizetéseikről is van szó),hatalmas házakat épít engedélyek nélkül...STB. S akik röhögünk,hogy halunk bele,mi éhbérért dolgozunk és a szüleinknél lakunk.Még egy tömbházlakás is elérhetetlen álom. Itt van a jó magyar közmondás : az kacag igazán,aki utoljára kacag. Szebb jövőt.
avatar
jutacs
2015-05-19 20:42:42
Remelem, a bilincs kattan hamarosan ezeknek a kiskiralyoknak is a csuklojan

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."