Bréking: ki az az Orbán Árpád?

Hát a többségi, MPP-EMNP koalíció alpolgijelöltje. A pártok helyi képviselői a kampány után az önkormányzatban is közösen dolgoznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Hajdó Csaba (balra) és Orbán Árpád (jobbra)
Hajdó Csaba (balra) és Orbán Árpád (jobbra)
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 23., 13:59
7 hozzászólás. 

Összeszokott az EMNP és az MPP székelyudvarhelyi csapata a közös kampány során, ezért az önkormányzatban is közösen dolgoznának. Ennek ellenére az MPP-s Gálfi Árpád polgármester mellé a fenyőfás párt nyolc évvel ezelőtti polgármesterjelöltjét, Orbán Árpádot javasolják a város alpolgármesteri tisztségére - derült ki a koalíció csütörtök déli sajtótájékoztatóján, a Vár utcai demokráciaközpontban.

Az EMNP székhelyén Hajdó Csaba, a néppárt udvarhelyi elnöke elmondta, a koalíció egy frakciót alkot majd az önkormányzatban is, mivel kiderült, közösek az elképzeléseik a város vezetését illetően, és egy csapattá kovácsolódtak össze a kampány során.

Kiemelte, fontosnak tartják a szakmaiságot, és ez előbbre való a politikai színezetnél, ezért mindenkire számítanak, aki a város fejlesztésében partnerséget vállal - szakmai szervezetekre, vállalkozókra és azok szövetségére, a nyugdíjasok és az ifjúság szervezeteire, a város intézményeire egyaránt.

Orbán Árpád alpolgármester-jelölt, mihelyt szót kapott, elmondta, hogy nem szerepelt a tervei közt ennek a tisztségnek a megszerzése, de belátta, hogy olyan időket élünk, amikor nem lehet félreállni. Szerinte Udvarhelyen és környékén sok jó kezdeményezés van, amelyet segíteni kell, külső és belső forrásokkal.

Orbán Árpád 2008-ban szállt harcba a polgármesteri székért a Magyar Polgári Párt színeiben, Ki az az Orbán Árpi? szlogennel. Akkor alulmaradt Bunta Leventével, az alpolgármesteri tisztséget tekintve pedig Zilahi Imrével szemben. A Civitas Alapítvány és a Lókodi Ifjúsági Alapítvány (LIA) munkatársa. Szász Jenő polgármestersége idején volt már alpolgármester.

Jakab Attilát, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnökét választották a városi tanács koalíciós frakciójának elnökévé, Orbán Balázst, az MPP udvarhelyi tagját pedig az alelnökévé.

Koalicio-tanacs-bemutatkozo-2

Orbán, Jakab és Gálfi

A leendő frakcióvezetők elmondták, korábbi önkormányzati képviselőként már megtapasztalták, hogy a többséget élvező tanács hogyan él vissza a hatalmával, ezért a többség erejét ők inkább a város javára fordítanák. Emellett pedig a kisebbségbe került pártnak is megadnák a lehetőséget a közös munkára, még szakbizottság-vezetőt is javasolnának közülük.

Gálfi Árpád polgármester és az új önkormányzati képviselőtestület beiktatását pénteken délután két órától tartják a városháza Szent István termében, ekkor választják meg az új alpolgármestert is.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Will
2016-06-23 16:04:34
Na most mar elegem van a polgar- szlogenbol:))
Elegem lett ebbol a polgar vagyok nem akarki szovegbol, tessek csak nekifogni dolgozni, szeretnem mar latni az eredmenyeket, nem csak a NAGY dumat:)) ma van 23 - a , jovo honap vegen szeretnem ha beszamolnatok valami kezelfoghato eredmenyrol. En leszarom ha UDMR vagy PCMR , nekem a tenyek beszeljenek.:)) Ha mindenkinek van most mar titulusa, nossza neki: VAR A MUNKA!
1. Maganvagyon vedelme?? 2. Kozbiztonsag? 3. Ugyintezes konnyites? 4. Sport? 5. Kultura? 6. Helyi korrupcio, a varos penzen? 7. Parkolasi gondok? 8. Romak gondjai? 9. Munkahelyek teremtese es nagyobb atlagfizetes a varosban? 10. Munkaltatok vedelme a munkaadokkal szembe stb... 11. Kivandorlas megallitasa? szoval hopp neki fiuk leanyok, polgarok! ...egy honap mulva nem szeretnek meset olvasni, es amugy erdekelne a varos vagyona is, lassunk tisztan, mi is az a varos vagyon?? penzek, epuletek, szerzodesek, stb.. tisztan vilagosan feketen feheren!
avatar
blazsek
2016-06-23 22:23:05
re: Na most mar elegem van a polgar- szlogenbol:))
Munkaltatok vedelme a munkaadokkal szemben. No, te jolmegaszontad! Tenyleg nem tudod, hogy a ketto ugyanaz?
avatar
blazsek
2016-06-23 22:35:49
Polgarmester nem egyenlo varosmenedzser?
G. A. azt nyilatkozta, hogy nem politikusa, hanem jo gazdaja akar lenni a varosnak. Minek akkor varosmenedzser G.L. szemelyeben?! Talan megis jobb politikusnak lenni? Vagy kenyelmesebb a hozza nem ertest a szakertokre hivatkozva leplezni? Csaknem SzJ jott vissza lekotelezettjei altal, pesti politikai rafineriaval felvertezve, mostmar szurke eminenciaskent? Gondoljuk csak vegig: polgi es alpolgi regi cimborak az o partjabol + GL varosmenedzser, akinek az egyetem elvegzese ota szinte csak az expolgi adja a kenyeret. Ugyes sema! Igy a DNA-tol sem kell tartania. Majd a zsoldosok a mostani husosfazek kozelsege miatt elviszik a balhet. Szegeny, bealdozhato sakkfigurak! Sajnalom, hogy nem volt a pecsetemnek jobb helye! Majd 4 ev mulva! Ha addig az orszagos politika miatt nem lesz forradalom...
avatar
Will
2016-06-24 08:29:48
Igazad van blazsek:)
Jee , tenyleg elirtam, mea culpa:)
avatar
jutacs
2016-06-24 21:08:26
Mindegy, hogy ki.
Orbán-e?
Akkor ő a király.
Mert a Földön az Orbánoké a jövő.
Nekik csak megszületni volt nehéz, ma már nem bírnak félreugrálni az erőszakkal rájuk potyogó milliárdok elől
avatar
bara77
2016-06-25 13:37:44
udv
1. Maganvagyon vedelme? Most fognak neki a vagyon gyüjtének
2. Kozbiztonsag? Aramis fogja örizni a házukat
3. Ugyintezes konnyites? Csuszopénzzel
4. Sport? a gyujtött vagyonbol szemszurásbol dobnak a népnek
5. Kultura? Elmennek szinházba
6. Helyi korrupcio, a varos penzen? Most lenditttik fel
7. Parkolasi gondok? Kerékbillincs
8. Romak gondjai? Segélyt kell adni nekik
9. Munkahelyek teremtese es nagyobb atlagfizetes a varosban? Ezért keresi a sok cég a munkaeröttt a nagy fizetések miatt
10. Munkaltatok vedelme a munkaadokkal szembe stb...Hát kevés kilátás erre 11. Kivandorlas megallitasa? passz
avatar
hunikovacs
2016-06-26 16:47:13
táskahordozók
ez azért furcsa,hogy Bunta évekig vadászgatott,pihengetett és itt már egyesek a beiktatás után egy nappal halálra dolgoztatnák az új polgit... nem nehéz kitalálni kik lehetnek :)) a gondokról pedig,sztem az egyik legnagyobb a szennyvíz ebben a városban. mindenki legyen rákötve és fizessen érte (elég kicsi az összeg),az új szennyvízfeldolgozó meg működjön 24/7 full kapacitáson! azért lett megcsinálva (asszem kész lett,ha nem akkor az legyen az első a fontossági sorrendben).

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."