Itthon » Gazdaság

Elmondják, hogy add tovább a bizniszt

A rendszerváltás után befutott vállalkozóknak lassan át kell adniuk helyüket. Az UKKSZ Klub csütörtöki előadásán László János vállalkozó és lánya is beszél erről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Megmondják, hogy adja át a papa a céget a gyereknek. Illusztráció
Megmondják, hogy adja át a papa a céget a gyereknek. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 19., 13:16
0 hozzászólás. 

A rendszerváltás óta családi vagyont felhalmozó generációnak át kell engednie a helyét a fiatalabbaknak. A kérdés összetett, tekintve, hogy a közép-kelet európai régióban a vagyon és a vállalatirányítás átadásá­nak módja és kultúrája jobbára ismeretlen dolog, hiszen alig néhány évtizede léteznek magánvállalatok - ismerteti hangolójában az UKKSZ.

A vállalkozói szövetség május 19-én, csütörtökön délután hattól tart előadást a témában, a Gondűző szálloda konferenciatermében. Az esemény előadói Varga Szabolcs, a Gutmann Magyarország Privát Bank igazgatója és a Magyarországi Felelős Családi Vállalkozások ügyvezetője, valamint az Arkum cégcsoport tulajdonosai és vezetői, László János és lánya, Bíró-László Tímea lesznek. Szó lesz vagyondiverzifikációról, vagyonátadásról és öröklésről, illetve a generációk közötti vagyonra vonatkozó kommunikációról.

"Fontos arról beszélni, hogy a különböző élethelyzetekhez kell igazítani a vagyonkezelési stratégiát, a kimenő idősebb generációnak más az érdeke, mint az átvevő új generációnak. Továbbá a hosszú távú túlélés záloga az egészséges egyensúly megtalálása: ne legyen a család teljes vagyona csak a cégben, sem kizárólag ingatlanokban vagy a tőkepiacokon.

A vagyon átadásával kapcsolatos rossz döntések is okozzák, hogy még a lényegesen fejlettebb pénzügyi kultúrával rendelkező Egyesült Államokban is a családi vállalatok mindössze egyharmada éli túl a generációváltást" - írják a szervezők.

Elmondják, hogy add tovább a bizniszt

 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."