Itthon » Gazdaság

Jelentkezniük kell a több épületet birtoklóknak

Növekedett az épületadó értéke azok számára, akik többet is birtokolnak. Ők a polgármesteri hivatal Adók és Illetékek Osztályán jelezhetik ezt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 20., 10:22
0 hozzászólás. 

2010. július 1-jétől az Adótörvénykönyv helyi adókra vonatkozó egyes előírásait módosító 2010/59-es Sürgősségi Kormányrendelet értelmében azok a magánszemélyek, akiknek a tulajdonában kettő vagy annál több épület van, emelt épületadót kötelesek fizetni. A megemelt adókulcs alkalmazásának sorrendjét az adott épület megszerzésének időpontja határozza meg a következőképpen:

- a lakcímen kívüli első épületre 65%-al,
- a másodikra 150%-al,
- a harmadik és az utána következő épületekre pedig 300%-al magasabb adót kell fizetni.

Kivételt képeznek azok az épületek, amelyek örökösödés útján kerültek a tulajdonba, de azok az épületek is beleszámolódnak a tulajdonba kerülés sorrendjébe. A több épületet birtokló magánszemélyek szabványnyilatkozatot kötelesek kitölteni és azt leadni azon polgármesteri hivatal adóosztályára, amelynek a közigazgatási területén találhatók az ingatlanok és ahová a lakcímük szól.

Azok a személyek, akik kifizették kedvezménnyel az éves épületadójukat, a különbözet adót szeptember 30-ig 10%-os kedvezménnyel még befizethetik, december 31-ig pedig kamatmentesen.

Annak érdekében, hogy az adó kiszámolása az aktuális állapotnak megfelelően történjen, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Helyi Adók és Illetékek Osztálya felhívja azon magánszemélyek figyelmét, akiknek több épület van a tulajdonában, hogy 2010. szeptember 30-ig kötelesek letenni a kitöltött szabványnyilatkozatot a Polgármesteri Hivatal 6-os irodájába (ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 9 és 14 óra között).

A nyilatkozat mellé kötelezően csatolni kell az épületek tulajdonjogi iratainak, valamint a személyazonossági igazolvány másolatát.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."