Itthon » Gazdaság

18. Őszi Vásár - kapunyitás székely optimizmussal

Borús időben, de a szervezők, védnökök és főtámogatók által megfogalmazott derűs optimizmussal nyitotta meg tizennyolcadik alkalommal kapuit ma délelőtt az Őszi Vásár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Oszi_Vasar
Oszi_Vasar
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 30., 17:53
2 hozzászólás. 

Oszi_VasarA háromnapos, nem csak a székelyudvarhelyi, udvarhelyszéki, de a székelyföldi régió gazdasági életének egyik legrangosabb rendezvényéként számon tartott nemzetközi kiállítás és vásár ünnepélyes megnyitóján az esemény jelentőségét, szerepét és célját méltatták, nagykorúvá serdülését pedig egyhangúan üdvözölték olyan illusztris személyiségek, mint a házigazda László János üzletember, Gyerkó László szenátor, valamint Sófalvi László, a Hargita Megyei Tanács alelnöke. Nem jelentek meg az eseményen, de elküldték gratulációikat Répás Zsuzsanna, Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának helyettes államtitkára, illetve városunk polgármestere, Bunta Levente, akinek szavait Gergely László RMDSZ-es tanácsos tolmácsolta.

„Most itt az idő, hogy székely optimizmussal vegyük fel a harcot a válság ellen" - fogalmazta meg biztató üzenetét László János. Hozzátette: „a nagykorúvá érett Őszi Vásár kitűnő alkalom arra hogy a székelyföldi vállalkozók új erőt merítsenek és a magyarországi partnerekkel, támogatókkal közösen legyűrjék a nehéz időszakot és megtalálják a jövőbeli sikerekhez vezető utat."

„Az Őszi Vásár nem „válságvásár"- hangsúlyozta köszöntőjében Gyerkó László szenátor, a parlament gazdasági bizottságának tagja, a vásár fővédnöke. Rövid beszédében Gyerkó a politikumnak a régió gazdasági fejlődésében játszott szerepéről is szólt, mondván, hogy az alapos megfontoltsággal hozott törvények garanciái a válság átvészelésének.

Oszi_Vasar„Nem csupán adás-vétel, nem csak vásárlás a célja a rangos közösségi eseménynek" - fogalmazott Sófalvi László a vásár főtámogatója, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki egyúttal Borboly Csaba elnök üzenetét is tolmácsolta. „A rendezvény egyik érdeme, hogy ráirányítja a látogató, vásárlók figyelmet az olcsóbb import árunál egészségesebb helyi termékekre. Ha ezek kerülnek a vásárlók kosarába, akkor a vásár már elérte egyik legfontosabb célkitűzését"- summázta Sófalvi.

Az ünnepélyes szalagvágást követően terepszemlét tarthattunk a csarnokban. A Sportcsarnok előtere kissé kopárnak tűnt a benti felhozatalhoz viszonyítva, bent viszont barátságosabb kép fogadott: a közel száz kiállító standja már teljes pompában, vásárra készen várta a nézelődni, vásárolni kívánók rohamát. Igaz, az előtérben akadt olyan vásáros is, aki még nem vágta „díszbe" a pultját. Az első, a kézdivásárhelyi Torjai Zita Katalin még rendezkedett, de jókedvűen mutogatta csábító gyöngykreációit. Viccesen mondta: a kép még nem teljes, ahhoz, hogy az egész készletben gyönyörködhessen a potenciális vásárló, egy kalapács és szeg kelletik.

Mit láttunk még? Például magyarországi nyertes pálinkát, amiből féldecinyi kóstolót 4 lejért kínáltak. Ingyen lehetett kóstolni viszont a Góbé termékeket - sajtot, felvágottakat, bort, pékárut - akadt is a finom falatokra vevő bőven. Keleti és rusztikus bútorok, szegedi paprika, szerszámgépek, nyomtatókellékek, háztartási kütyük és beltéri lépcsők, nyílászárók, kilincsek, virágmagvak, bőráru, farkaslaki ólomüveg-csodák, szárított virágdíszek, óra és ékszer, sőt, még menyasszonyi ruhakölteményt is felfedeztünk. Étrend-kiegészítő, mézből készített finomságok, igazi, magvakból készült bio édesség, kürtőskalács és lepény, lángos - aki megéhezik a mustrában, az talál harapni valót magának.

Oszi_Vasar

A csarnok körüli téren kell keresni az Omnibus katalógust, a kályhákat és kandallókat, a kültéri burkolóköveket, kerti bútorokat és ugyancsak a szabad ég alatt állították ki négykerekű portékáikat az autókereskedők is.

A felsorolás korántsem teljes, aki többet akar látni, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a hangulatos helyszínre. Az Őszi Vásár vasárnapig naponta 10 és 19 óra között várja a látogatóit. A rendezvényre a belépés ingyenes.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2010-09-30 19:56:17
Bocsi, a belépés nem ingyenes!! 2 lej/fő.
avatar
szocske
2010-10-01 08:38:51
habár fölül a gálya
Kedves szerkesztő, ha hihetek neked, akkor tényleg ingyen bemehetek a vásárra. Vagy a vásárnak 2 része van? A kinti ingyenes és a bentiért kell megcsengetni a pénztárcát? Egy rövidke választ várok, mert érdekelne, hogy Udvarhely előljárói végre tudnak-e valamit úgy létrehozni, hogy azt ne az emberek zsebéből finanszírozzák (lehet itt beszélni arról, hogy egyik vagy másik párt a főnök de a lényegi részét a tömeg szívja). "habár fölül a gálya, s alul a víznek árja..." azért a víz van alul.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."