Itthon » Gazdaság

Nem divat a januári leárazás?

A januári árcsökkentések idén sem jöttek divatba Székelyudvarhelyen – legalábbis a kereskedők (kevés kivétellel) egyelőre nem csökkentik a termékek árait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon_Gazdasag
Itthon_Gazdasag
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 10., 16:06
0 hozzászólás. 

Az ún. készletkisöprő leárazásokat, kiárusításokat kínáló udvarhelyi üzlet kevés van – például a városszinten igen sok üzletnek helyet adó Kossuth Lajos utcában mindössze két egység (egyik ruhát, a másik cipőt árul) jelzi a kirakatán, hogy 50, 60 vagy 70%-os akció van a boltban. Pedig a nagyobb városokban, ebben az időszakban óriási akciókat hirdetnek a kereskedők – például egy-egy budapesti nagyáruházban olykor 70%-os leárazást is alkalmaznak a legnagyobb márkaneveknél is, s ez különösen igaz az olyan szezonális áruféleségekre, mint a télikabátok, pulóverek, dzsekik, vagy a pezsgő és a szaloncukor.

Az ilyen akciók általában azt a célt is szolgálják, hogy a cégek saját magukat reklámozzák (vevőcsalogatás, vásárlók odacsábítása), illetve a megszabadulást a felhalmozott termék-készleteiktől. Általában csak néhány terméket áraznak le, az akciók valódi célja azonban az, hogy a leárazott termékeken kívül más is elkeljen a boltból.

Itthon_Gazdasag

A polgármesteri hivatal sajtóreferensétől, Bálint Attilától megtudtuk, hogy mindössze két gazdasági egység jelezte a hivatal illetékes osztályán, hogy szezonvégi kiárusítást, illetve végkiárusítást tart a következő hetekben. A törvény szerint erre január 15 és április 15 között van lehetőség, s az akció kezdete előtt 15 nappal kell azt jelezni. Bálint szerint a tapasztalat azt mutatja, hogy egyesek „promóciót", akciót jeleznek az üzletben, s ilyen esetben nem kötelesek bejelenteni az árcsökkentést. „Ez nem engedélyhez kötött, csupán formai dolog" – fűzte hozzá.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."