Itthon » Gazdaság

Borbély Károly: élni kell a lehetőséggel!

Románia gazdasági helyzetéről és a fiatal vállalkozóknak szánt tízezer eurós támogatásról tartott előadást Borbély Károly, a gazdasági minisztérium államtitkára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 13., 14:02
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) által szervezett előadáson mintegy hatvan fiatal vett részt, Borbély Károly ismertette a kormány gazdaságélénkítő stratégiáját, illetve beszámolt az úgynevezett tízezer eurós programról, amely vissza nem térítendő támogatást nyújt fiatal vállalkozóknak.

Szasza

Az államtitkár szerint az 1,5 százalékos gazdasági növekedés optimista hangulatot kelt a gazdasági szférában, hiszen két év alatt közel kilencszázalékos volt a csökkenés. Borbély elmondta azt is, hogy tavaly Románia exportja 32 milliárd eurót ért el, ami gyakorlatilag az elmúlt húsz év csúcsát jelenti. Szerinte a gazdaságélénkítő program alapját képező 16 százalékos adókulcs bevezetése után a romániai az egyik legversenyképesebb adózási rendszer lesz az Európai Unióban.

A tízezer eurós programról szólva elmondta, országos szinten ötmillió eurót szán erre a kormány, amit az igények függvényében az első költségvetés kiegészítésekor további ötmillióval egészítenek ki. „Nagyszerű lehetőség, ki kell használni" – sommázott Borbély. Országszerte eddig kétszáztízen jelentkeztek a programra, Hargita megyében ötven cégalapítás van folyamatban.

Fotó: Bodnár Arthur


címkék: borbely karoly uiet

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."