Itthon » Gazdaság

Városi piac: sütőtököt vegyenek!

Az asztalokon aranysárgán virító, óriás téli csemege kilóját 2,50-3 lejért kínálták az árusok, literben mérik a csipkebogyót – november 15-én, kedden is piacoltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon_Gazdasag/piac1511
Itthon_Gazdasag/piac1511
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 15., 11:42
0 hozzászólás. 

A frissen aszfaltozott piactéren háttérbe kerültek az asztalok és ismét előtérbe pakolta ki portékáját a lábbelit áruló kofa, akibe már a lépcsőknél belebotlottunk. Kicsit odébb a betfalviak rakodtak ki: az őszi lombtakarításkor igen hasznos vesszőseprűt 10 lejért, a cirokseprűt 8 lejért, a karácsonyi nagytakarításkor jó szolgálatot tevő, vesszőből font porolót szintén 10 lejért árulták.

Itthon_Gazdasag/piac1511

Fotó: Kakasy Botond

A fonott kerti bútor szezonja már lejárt, de aki már a jövő nyárra készül, az 250 lejért beszerezheti az asztalból, két székből álló „garniturát". Román árussal nem találkoztunk, helyüket átvették a környékbeli termelők és viszonteladók. A máréfalvi nénik 4 lejért kínálták a vöröshagymát és ugyanannyiért a csipkebogyó literét.

A pityóka kilója 1 lej, a zsákszámra is megvásárolható káposztát már 0,7 lejért is kapni. A száraz paszuly kilóját 10 lejben, a fokhagymáét 15 lejért vesztegetik. Az aradi őrölt pirospaprika kilóját 50 lejben, a dióbelet 30 lejben mérik. Egy kötés torma 2 lej, még olcsóbb, potom 1 lej a csokorba kötött csombor és zsálya. A fekete retek kilója 2,50, a cékla 4 lejbe kerül.

Itthon_Gazdasag/piac1511

Láttunk akácmézet 24 lejért (1 kg), fenyédi, eper, meggy és rebarbara házi lekvárt 12 és 8, ecetes tormát és tárkonyt 10 lejért. A körte kilójáért 4, kisasszony almáért 2 lejt kértek. Tavaszi ízek is keveredtek a felhozatalba: a fejes saláta kilóját 1, a spenótot 8 lejben kínálták. A tejtermék-boltba is bekukkantottunk: a friss sajt kilója 16, az ordáé pedig 14 lejt kóstál.


címkék: piac varosi piac

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."