Itthon » Művelődés

A Vox FM tehetségkutató versenye – Gála

A szombati díjkiosztón élőben is láthattuk illetve hallhattuk a keresztúri Vox Rádió Palánta-tehetségeit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

100_7769
100_7769
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2009. december 13., 10:22
0 hozzászólás. 


A Vox Rádió októberben hirdette meg tehetségkutató versenyét Palánta címmel, amire közel negyven jelentkezőt – egyéni előadót, valamint együttest – regisztráltak.

Novembertől minden vasárnap elődöntőt szerveztek az éteren keresztül, amikor is egy szakértői zsűri véleményezte az elhangzott produkciókat, viszont nekik nem volt döntési lehetőségük. Maguk a hallgatók bíráskodtak, a rádió honlapján feltűntetett, minden héten újraindított szavazógépen voksolhattak kedvenceikre. A legkevesebb szavazatot kapott előadók sorra kiestek. (Utolsó heti szavazásnál csalást észleltek a szervezők, de informatikusok segítségével kiszűrték a generált voksokat.)

100_7769

No-Sza Duó: Firtos Norbert és Krisán Szabolcs

A december 12-i gálára összesen 14-en maradtak versenyben. A népszerű vetélkedő továbbjutott tehetségeire sokan kíváncsiak voltak, a helyszín – a hangulatos Lengyel kávézó – szűknek bizonyult. A hatás viszont nem maradt el, a döntős „sztárjelöltek”, kicsik és nagyok mosolyt varázsoltak a nézők arcára.

Bármilyen hangos produkcióval lehetett jelentkezni, életkor szerint három
kategóriát indítottak. Gyermek-kategóriában a No-Sza Duó nyert, egész pontosan Firtos Norbert énekes és gitáros, valamint Krisán Szabolcs énekes és dobos. A 10 éves fiúk hangulatos versenyszámukkal heteken át mindenkit lenyűgöztek. Továbbá a 3-12 éves kategóriában dobogós helyen végzett Pálffy Klaudia és Borbély Ágnes.

100_7764

László Zsuzsanna, a Vox Rádió műsorvezetője és Petrea Andrea előadó

A kamaszoknál Petrea Andrea vitte a prímet, de Kakucsi Sarolta Zsuzsanna és a Fiatal Fúvósok is megérdemelték a második, illetve harmadik díjat. Felnőtt kategóriában az egy éve alakult Keresztúri Oktett kapta a legtöbb szavazatot, őket követte a Koan együttes illetve Orbán Róbert. Minden dobogós helyezett értékes ajándékcsomagot vihetett haza a támogatók jóvoltából, ugyanakkor könyvekkel jutalmazták meg azokat a jelentkezőket, akik nem jutottak be a döntőbe.

100_7778

A Keresztúri Oktett

A közönség és a zsűri lelkesedéséből ítélve, mindenki reméli, hogy a tehetségkutató versenynek még lesz folytatása. Mint ahogy Illyés Izabella magyar tanárnő, az elődöntők egyik állandó zsűrije fogalmazott, ez a kezdeményezés erősíti a térség összetartozását és kiemelkedését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."