Sport » Egyéb sport

Nagy nevekkel tűzdelt gálán bokszolt Katona

Egy eddig veretlen bukaresti ökölvívóval mérkőzött, és minél többet gondolkodik rajta, annál inkább látja méltatlannak a pontozást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

DSC0225
Katona és Buciuc, fotó: Katona Ferenc személyes archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 08., 13:57
3 hozzászólás. 

Ismét ringbe szállt Katona Ferenc, Székelyudvarhely egyetlen profi ökölvívója. Utoljára Bokros Valentin elleni győzelme után számoltunk be Katona Ferenc mérlegéről, azóta két alkalommal is kesztyűt húzott. Először április 5-én mérkőzött a Budapest Fight Centerben, az akkor debütáló Csercsa Norbert ellen, és technikai kiütéssel már a második menetben sikerült győznie Katonának.

» A Katona Ferenccel készült portréinterjúnkat itt olvashatod

Május 6-án Temesváron tartottak egy újabb gálát a Spártaiak Éjszakája néven, ahol az este fő mérkőzése a WBA váltósúlyú világbajnoki övéért folyt és a magyarországi Tóth László a veretlen Flavius Bieával mérkőzött, utóbbi meg is kaparintotta a címet.

Rajta kívül a gálán Bogdan Dinu is részt vett. Ő annak az Anthony Joshuának a kesztyűpartnere, aki néhány napja Klicskót megverve védte meg az IBF-világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki öveket is.

Katona Ferenc Daniel Buciuc ellen lépett ringbe. A bukaresti ökölvívó volt már amatőr országos bajnok, veretlenül várta a mérkőzést, noha csak két meccse volt jegyezve a profik között.

„Meccs előtt gyomoridegem volt, mert az utolsó nagy gálán kikaptam" – mondta Katona, aki úgy érzi, jobban akarta ezt a mérkőzést, mint Buciuc és ahogy utólag visszaemlékezik a meccsre, a bukaresti sportolót jobban meggyötörte, mint őt, sőt úgy gondolja, hogy neki több ütést sikerült bevinnie, mint ellefelének.

„Amikor a magasba emelték a kezét, azt hittem, jobb volt, és így is elégedett voltam, mert úgy bokszoltam, ahogy szerettem volna, de minél többet gondolkodok rajta, annál inkább méltatlannak érzema pontozást, és ezt több külső szem is megerősítette" – magyarázta a Dobes Ifjúsági Boksz Egyesület tanonca.

A mérkőzést a román közszolgálati televízió is közvetítette, ezért Katona már nagyon várja, hogy visszanézze a felvételt. Egy menetet adtak a bírák neki, egyet döntetlenre értékeltek és kettőt Buciuc-nak ítéltek. Az udvarhelyi ökölvívó egy komolyabb ütést kapott az állára, amit elmondása szerint még mindig érez.

 A nyolc győzelemet és öt verességet számláló Katona, egyelőre nem tudja, mikor száll újra ringbe, de a meccset most mindenképp egy kis pihenés követi, persze napi egy edzéssel.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-05-08 21:28:09
Feri, miért nem próbálod ki a sakkot?
Nagyon. szép sport
avatar
noemimarton
2017-05-09 09:50:30
Nem csak Èn làttam úgy,hogy jobb volt.De sajnos vannak igazsàgtalansàgok..
Az irigyek meg tanuljanak meg sakkozni :)
avatar
jutacs
2017-05-11 19:05:59
Van, aki a pofont adni szereti.
FERIKE sparingpartnerként többet kereshetne.

Gondolkozz Ferkó!
Boxoló már úgy sem lesz belőled, pofozógépként még kereshetnél egy kis pénzt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."