Itthon » Művelődés

A színház december végi, január eleji ajánlata

Zenés vígjáték, pódium-előadás és Figaro házassága a terítéken a Tomcsa Sándor Színházban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

szarvaszsuzsacsurulyacsongor
szarvaszsuzsacsurulyacsongor
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. december 14., 17:53
0 hozzászólás. 


December 17-én (Tomcsa Sándor bérlet) és 18-án (Nyírő József bérlet) valamint az év utolsó napján láthatjuk a Senki sem tökéletes, avagy nincs aki hidegen szereti című Billy Wilder nagysikerű klasszikusának a (Van aki forrón szereti) színpadi változata. A filmvászonról egyébként olyan sztárok köszöntek vissza, mint Tony Curtis, Marylin Monroe vagy Jack Lemmon.

„A darabot egy olyan ember rendezi, aki tud zenés színházat csinálni”, fogalmazott Csurulya Csongor, amikor Megyeri Zoltánról beszélt. Korhű zenékkel, új köntösben mutatja be a történetet, melyben az irodásokat leszámítva minden színházi alkalmazott segédkezik. A programon túl is dolgoznak, hogy a bemutatóra tárt szívekkel várják a nagyérdeműt, mondta Csurulya Csongor, aki a próbáról futva érkezett a sajtótájékoztatóra.

marylin
Van aki forrón szereti


Hétfőn, december 21-én Mezei Gabriella jól bejáratott, nagysikerű Daniel Keyes: Az ötödik Sally című pódium-előadására várják az érdeklődőket. Mivel stúdiótérben játsszák, - esetünkben játssza, hiszen monodrámáról beszélünk - az előadást, ezért jegyek korlátozott számban kaphatók, így elővételben érdemes szert tenni rájuk.

Habár kikerült a bérletes előadások közül, azért látható, hallható lesz januárban Beaumarchais világhírű darabja nyomán készült Figaro házassága avagy Bolond 1 őrült nap című vígjáték, melyet a tavalyi színházi évadban láthatott a sepsiszentgyörgyi közönség. Értelemszerűen a Tamási Áron Színház produkciójáról van szó, melyben a Vigadó Művelődési Ház is közreműködik. A rendező, Zakariás Zalán így vélekedett alkotásáról, amit egyébként 2010 január 6-án, 19 órától nézhet meg az udvarhelyi közönség: „A Figaro házassága azért tud ma is friss és aktuális lenni, mert túl a politikán és a korabeli társadalmi igazságtalanságok leleplezésén mindenekelőtt a szerelemről szól...”

Egyszeri előadásra felnőttek 15 lejért válthatnak jegyet, míg a gyerekek és nyugdíjasok 10 lejért tehetik ugyanezt.

„Meghívjuk a pedagógusokat az előbemutatóra” – hívta fel a figyelmet Szarvas Zsuzsa, a színház közönségfelelőse. Ez azt jelenti, hogy a tanügyi dolgozók, tanárok, tanítók, óvónők, ingyen látogathatnak el a főpróbára vagyis a bemutató előtti napon 19 órától figyelemmel követhetik az aktuális darabot. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."