Itthon » Művelődés

Ösztön és Költözés a filmvásznon

Ma este is kikapcsolódhatnak a filmkedvelők, ugyanis a Városi Könyvtár a Filmklubban, a D3 televízió a Transikon Egyesület alkotóit bemutató sorozatában kínál lehetőséget erre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

KoltozesJakabErvin
KoltozesJakabErvin
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 02., 10:50
0 hozzászólás. 


A látvány- és hangzóanyag részlegen kedden 18 órától mutatják be az 1999-ben John Turteltaub rendezésében készült Ösztön című magyar feliratos, amerikai filmet. Sir Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr., Donald Sutherland garantálják a pazar szereposztást. Ahogy a könyvtár igazgatója,hopkins-anthony-instinct-cuba-gooding-jr-3700626 Szabó Károly fogalmazott: „nem annyira akciófilm”. A történet röviden: Ethan Powell (Anthony Hopkins) Afrikakutató évekkel ezelőtt eltűnt. Családja már rég lemondott róla, a tudományos világ meggyászolta, amikor egy rezervátum két vadőrét bestiálisan meggyilkolják. A ruandai hatóságok hamarosan elfogják a doktort, aki teljesen átalakult: ruhája cafatokban lóg róla, haja hosszú, és egy szót sem ejt ki a száján. Több mint két évet töltött a dzsungel mélyén egy gorillacsapattal. Egy ifjú pszichológus (Cuba Gooding Jr.) hatalmas lehetőséget lát az esetben. Biztos benne, ha szólásra bírja a magánzárkában tartott professzort, elindul a karrierje.

20 óra 25 perctől Jakab Ervin alkotását csodálhatják a televíziónézők. A D3-on a Transikon Egyesület tagjaként is ismert rendező Költözés című dokumentumfilmjét vetítik. A 25 perces 2007-ben készült film a Csűri csángó család történetét mutatja be. Erdélyben elnéptelenedő magyar falvakban egy programot indítanak be, adományozók pénzén megvásárolt házakba fiatal csángó családokat várnak. A szereplők is bekapcsolódnak a programba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."